Helyi közélet

2012.02.28. 11:28

Most akkor van kertész, vagy sem?

Miskolc - Kertészt már egy egy ideje nem keresnek a városgazdához, illetve igen, csak közmunkást.

Miskolc - Kertészt már egy egy ideje nem keresnek a városgazdához, illetve igen, csak közmunkást.

Ezt az információt a munkaügyi központ miskolci kirendeltségének vezetőjétől, Szabóné Bikki Ágnestől kaptuk. A helyzet ugyanis az, Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda Kft. ügyvezetője hétfőn azt nyilatkozta az Észak-Magyarországnak, hogy nem támogatott állásra (azaz nem közmunkásnak) négy kertészt is keresnek. Annak kapcsán mondta ezt, hogy dr. Zsiga Marcell alpolgármester – közleményben – állást ajánlott a múlt heti közgyűlési ülést megzavaró Tóth Imrének, aki az Éhségmenet egyik szervezője. Igaz, erről csak az érintett nem tudott. Az Észak-Magyarország azonban kíváncsi volt, hogy milyen állást kínálnak még a városgazdánál, más is jelentkezhet-e, ha dolgozni akar. Az ügyvezetőtől hétfőn megtudtuk: igen, mivel út- és infrastruktúra építéshez csoportvezetőket is keresnek, erre a pozicíóra összesen 6 embert.

Az Északonline hírportál tudósítója hétfőn, „álkertészként”, cikkünkre hivatkozva felhívta a városgazdát és jelentkezett az állásra. Ott azonban nem tudtak arról, hogy lenne ilyen igény. Ezért érdeklődtünk kedden a munkaügyi központnál, ahol Szabóné Bikki Ágnes elmondta: tíz közmunkást, kertészeti munkára most is keresnek a városgazdához, de támogatás nélküli álláshelyet náluk nem hirdettek meg. Hozzátette: az egyébként is ritka, döntően közfoglalkoztatottakat keresnek.

 "Nem jó helyen érdeklődött az álmunkát kereső újságíró"

Nem jó helyen érdeklődött az álmunkát kereső újságíró - áll abban a közleményben, amelyet Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda Kft. ügyvezetője jutatott el szerkesztőségünkbe. "A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. szeretne minden kételyt eloszlatni, jelen pillanatban is van üres álláshely a vállalatnál, például kertészeti munkakörbe kívánnak munkatársat felvenni, hiszen stratégia fontosságú terület Miskolcon a parkgondozás, parkfenntartás. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként tegnap is elmondtam: van üres álláshely a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-nél ezen a területen. Az ezzel ellentétes információt adó munkatárs az ügyben nem tájékozódott és úgy nyilatkozott."

Mi azért még felhívtuk az ügyvezetőt, hogy mi a jó hely, azaz hol érdeklődjenek, akik jelentkezni szeretnének az állásra. Mint mondta: Kertész Béla műszaki vezetőnél, vagy küldjenek önéletrajzot a [email protected] email címre, vagy 3531. Miskolc, Győri kapu 48-50. címre.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy hol hirdették meg ezeket az állásokat, hiszen a munkaügyi központban nem tudnak ezekről. Az ügyvezető válasza az volt, hogy a Miskolc Holdingon keresztül hirdetik. Meg azt is mondta: a mostani esetben a média elément a dolgoknak, így ezen munkahelyek meghirdetésére még nem is volt idő, mindennek megvan a folyamata.

Megjegyeztük: nem a média ment elé, hanem dr. Zsiga Marcell alpolgármester, hiszen ő ajánlotta fel Tóth Imrének a kertész állást. 

ÉM


Miskolc - Tóth Imre, az Éhségmenet egyik szervezője nem lesz kertész Miskolcon, mert nem ajánlottak neki ilyen állást.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában