Helyi közélet

2012.02.08. 16:06

Miskolci Nemzetközi Operafesztivál: Van „fullos” és törzsprogram is

Miskolc - Még nem tudni, mennyi pénz lesz a miskolci operafesztiválra, de a program készül.

Miskolc - Még nem tudni, mennyi pénz lesz a miskolci operafesztiválra, de a program készül.A 2012-es Miskolci Nemzetközi Operafesztivál programját és különleges produkcióit még nem árulta el Kesselyák Gergely, a fesztivál tavaly kinevezett művészeti vezetője, de mint fogalmazott, rengetegen dolgoznak azon, hogy nyárra színvonalas és ötletekkel teli fesztiváli programot tudjanak összeállítani. Jelenleg a legnagyobb probléma, hogy nem tudni, mennyi lesz a fesztivál költségvetése, hiszen az Nemzeti Kulturális Alap még most fogja kiírni a fesztiváli pályázatokat, a szponzorok pedig a jelenlegi gazdasági helyzetben eltűntek. Amit tudni lehet, hogy Miskolc, csakúgy mint tavaly, az idén is 70 millió forinttal támogatja a zenei eseményt.

Három évre előre

Kesselyák Gergely jelezte: a jövőben könnyebbséget jelent majd, hogy három évre lehet pályázni fesztiválok szervezésére, így megszűnik a mostani bizonytalanság, hogy csak tavasszal derül ki, mennyi pénze lesz a nyáron kezdődő programsorozatnak. A művészeti vezető hozzátette: összeállítottak egy „full programot”, bő támogatás esetére és egy törzsprogramot, szerényebb támogatás esetére. A társulatok és a potenciális fellépők megértőek a mai gazdasági helyzetben, mondta Kesselyák Gergely, több előzetes megállapodást is kötöttek, de a végleges szerződést csak akkor írják alá, ha kiderül, mennyi pénz jut a fesztiválra.

– Az biztos – tette, hozzá –, hogy annyi pénz nem lesz, mint az elmúlt 10 évben volt, de nagy eltökéltséggel dolgozunk azon, hogy nagy leleményességgel érdekes programot állítsunk elő, ami a közönségnek emlékezetes 10 napot fog jelenteni.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában