Helyi közélet

2012.02.27. 16:03

Megállítanák a vidék elnéptelenedését

Borsod-Abaúj-Zemplén - A vidéken élők életminőségének javítása is célja a Darányi Ignác Tervnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A vidéken élők életminőségének javítása is célja a Darányi Ignác Tervnek.

- Tokaj-Hegyalja, Cserehát, Bükkalja, Tisza-völgy: fontosak nekünk e hihetetlen értékeket hordozó tájegységek fejlődése - jelentette ki a Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Megyei Államigazgatási Kollégium hétfői ülésén, ahol a Darányi Ignác Tervet mutatta be.

Mint elmondta: Magyarországon korábban a vidékellenes politika miatt az agráriumban nem voltak egyértelmű irányok, még „leltár” sem létezett, ami alapján tervezni lehetett volna. Ebben hoz változást a mostani kormány, s már a megvalósulás útját jelentő Darányi Terv, amelynek fő célkitűzései között szerepel a vidéki lakosság életminőségének felzárkóztatása az európai vidéki lakosságéhoz, valamint a városi lakosság életminőségéhez.

- Magyarországon és a világban egyre nagyobb az igény az egészséges, biztos minőségű élelmiszerek és a hungarikumok iránt, s ezt a keresletet ki kell használni, egyben meg kell állítani a vidék elnéptelenedését - mondta a miniszter. Közel 300 milliárd forint uniós és hazai forrás áll rendelkezésre idén és jövőre a vidékfejlesztési programokra.

ÉM-SzK


Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem elég termelni: jó minőséget kell biztosítani, ami megteremtheti a helyi piacot is.

Miskolc, 2012. február 27., hétfő (MTI) - A vidék életminőségének javítása a Nemzeti Vidékstratégia és a Darányi Ignác Terv elsődleges célja - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Miskolcon hétfőn, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában