Helyi közélet

2012.02.22. 09:34

Márciustól kártyán gyűjthetik a pontokat a miskolciak

Miskolc - A Miskolc Kártya helyett miskolci pontgyűjtőt vezethet be a város.

Miskolc - A Miskolc Kártya helyett miskolci pontgyűjtőt vezethet be a város.

Már csupán alig egy hetet kell várnunk arra, hogy az új miskolci kedvezménykártyát igényelhessük. Csütörtökön kerül ugyanis a miskolci testület elé az új kártyarendszer bevezetéséről szóló javaslat. Mint ismert: nyáron a testület arról döntött, hogy a város cégei kilépnek a korábbi Miskolc Kártya kedvezményt adói közül. Arra hivatkozva, hogy az a rendszer, miután magántulajdonban van, nem jelent nyereséget – sőt – a városnak. Akkor azt ígérték, novemberig kidolgozza a város a saját kedvezményrendszerét. Később az időpont módosult március 1-re. A javaslat megvan, sürgősségi indítványként kapták meg a képviselők. Ha megszavazzák, március 1-től működhet is.

Az új rendszer – mint az előterjesztésből is kiderül – két pilléren nyugszik: van egy közvetlen kedvezményeket nyújtó része, például az MVK Zrt.-nél 10 százalék – és lesz mód pontgyűjtésre is. A rendszert, a városi cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. működtetné. A kártyát pedig az MVK jegypénztáraiban lehetne igényelni, ára 1990 forint lenne.

A közvetlen kedvezményt nyújtók közt van – a közlekedési vállalaton kívül – a Barlangfürdő, ahol (főszezonon kívül) 30 százalék kedvezményt kapnának a kártyatulajdonosok, a Selyemréti fürdőben és a Vadasparkban pedig 10-10-et.

A javaslatban szerepel egy „Saját kertünk modul” is, ennek lényege, hogy a kistermelők-őstermelők piacra jutását segítenék, megszerveznék az értékesítést. Hogyan? „Kizárólag a kártyarendszerhez csatlakozott élelmiszerkereskedelmi egységekben lehetne ezeket a termékeket megvásárolni, „saját kertünk” emblémával...” – álla a javaslatban. De a miskolciak szavazhatnak majd kedvenc termékükre, szolgáltatásaikra is, ezek pedig viselhetik a „Miskolc kedvence” nevet. Az új kártya ügyfélszolgálati helye pedig a Miskolc Bolt lesz.

Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője korábban arról beszélt lapunknak, hogy szeretnék, ha Miskolc kistérségei is csatkaoznának a kártyához, oda-vissza alapon. A Miskolc környéki településeken élők a kártyával igénybevehetnék a megyeszékhely szolgáltatásait, de a miskolciak is élhetnének ezzel a lehetőséggel a városon kívül” – magyarázta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában