Helyi közélet

2012.02.08. 11:09

Már majdnem létezik az új Miskolc Kártya

Miskolc - A Miskolc környéki településeket is bevonnák az új Miskolc Kártya rendszerbe.

Miskolc - A Miskolc környéki településeket is bevonnák az új Miskolc Kártya rendszerbe.Meglepődve olvastuk a Kistérség Többcélú Társulása rendkívüli üléséről szóló meghívóban: „Tájékoztató a Városi Kártyarendszer (volt Miskolc Kártya) kistérségi kiterjesztéséről”. Az jutott eszünkbe, hogy a nem létező Miskolc Kártyát szeretnék kistérségi szintre kiterjeszteni. De rájöttünk, hogy már létezik, illetve majdnem ...

Február 23-án a miskolci közgyűlési ülésen döntenek majd a képviselők arról, hogy elfogadják-e az új kártyarendszert – mondta az Észak-Magyarországnak Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője. A szerdai kistérségi ülésen csak felhívták a jelenlévő polgármesterek figyelmét arra, hogy csatlakozhatnak a rendszerhez. De hogyan, ha nem ismerik annak részleteit? Az ügyvezető szerint egyelőre csak egy szándéknyilatkozatot várnak tőlük, később a közgyűlési előterjesztést is megkapják, hogy tájékozódjanak.

Azt is elmondta: a kártya oda-vissza működne, azaz, a Miskolc környéki településeken élők a kártyával igénybevehetnék a megyeszékhely szolgáltatásait, de a miskolciak is élhetnének ezzel a lehetőséggel a városon kívül. Éppen ezért a polgármesterektől, a szándéknyilatkozaton túl azt is várják, hogy ők mivel tudnának bekapcsolódni a rendszerbe – hangsúlyozta az ügyvezető.

A dizájn készül

Hol tart most a kártya kidolgozása? „Jelenleg azt tervezik, hogy nézzen ki a kártya” – válaszolta Czinkné Sztán Anikó. Megtudtuk: amennyiben a testület elfogadja a javaslatot, akkor március elsején indulhat a kártya. Amelyhez már 4-5 nagyobb cég csatlakozott. Míg korábban, a városi cégek közül csak az MVK, a turisztikai cég, és a Régió Park Kft. volt tagja a kártyarendszernek, addig az újban az összes városi szolgáltató részt vesz – tudtuk meg.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy két pilléren nyugszik a rendszer: van egy közvetlen kedvezményeket nyújtó része, például az MVK Zrt. 10 százalékos kedvezménynyújtása, és lesz mód pontgyűjtésre is. Megtudtuk: az országban 19 városban működik kártyarendszer, ezeket átvizsgálták, és a legjobb, leghatékonyabb pontjait vették át. „Ennyire kombinált, mint a miskolci lesz, azonban sehol nem működik” – fogalmazott az ügyvezető.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában