Helyi közélet

2012.02.28. 15:36

Jönnének a Felvidékről is

Sárospatak - Egyre népszerűbb a sárospataki főiskola a határ szlovákiai és ukrajnai oldalán is.

Sárospatak - Egyre népszerűbb a sárospataki főiskola a határ szlovákiai és ukrajnai oldalán is.

A jelek szerint erősödik az érdeklődés a Miskolci Egyetem Sárospataki Comenius Főiskolai Kara iránt a határainkon túlról is.

Szakemberekre lesz szükség

– Valóban így van – mondja dr. Hegedűs László, a sárospataki főiskola dékánja.

– Korábban is ez a régió volt a fő bázisa az iskola diákjainak, de mostanában erőteljes érdeklődés tapasztalható a határokon túlról is. Számos nyilatkozatunk van Kassáról, Királyhelmecről, Rimaszombatról, hogy szeretnének hozzánk jönni tanulni, de kaptunk már megkeresést Beregszászról is. Ezekben a régiókban viszonylagos hiány van óvodapedagógusokból, csecsemőgondozókból, nálunk pedig ez a képzés biztosított. Miután a tanítóképzés mellett ezt a két képzési területet is lefedjük, ezért váltunk vonzóvá a Felvidéken és a Kárpátalján is. Éppen ezért szeretnénk elérni, hogy a korábban már meghirdetett keretszámokon felül egyéb helyeket is kapjunk, hogy fogadni tudjuk a nálunk tanulni kívánókat. Az adataink szerint nem csupán a határainkon túl, de a mi régiónkban is az elkövetkező években évente több száz szakemberre lesz szükség a csecsemőgondozásban, az óvodapedagógia területén, hiszen az új oktatási törvény értelmében várhatóan több bölcsőde és óvoda is nyílik majd.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában