Helyi közélet

2012.02.27. 11:38

Jegyzet: Kohézió

<em>A sok „koki és saller” emlegetése után most mi kaptunk egy „tockost” jegyzi meg ismerősöm némi malíciával a hírre miszerint az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt, 2013 januárjától érvényes kohéziós támogatások felfüggesztését javasolta.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>

A sok „koki és saller” emlegetése után most mi kaptunk egy „tockost” jegyzi meg ismerősöm némi malíciával a hírre miszerint az Európai Bizottság a Magyarországnak szánt, 2013 januárjától érvényes kohéziós támogatások felfüggesztését javasolta. Pap Gyula jegyzete

Ismeretes, a Kohéziós Alap a Közösség legszegényebb tagállamai közötti, a fejlettségi szintben meglevő különbségeket hivatott csökkenteni, egyfajta felzárkóztatási program, mellyel erősíteni lehet a gazdasági és társadalmi összetartó erőt. Segítségével a számunkra is kiemelkedően fontos közlekedési és környezetvédelmi programokhoz nyerhetünk támogatást.

Az első berzenkedő reakciókat leszámítva - valamint az egyszerű érvelést, hogy azonnal lépjünk ki az ilyen helyről, ahol bántanak –, mondhatni megértéssel fogadták az elemzők a jelzést. Felhívták a figyelmet: ha az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap hivatalos tárgyalásai elkezdődnek a hitelnyújtás feltételeiről, úgyis válaszolnunk kell a kérdésre, hogy mekkora is az a bizonyos „szerkezeti hiány”, és melyek a csökkentésére irányuló konkrét intézkedések.

Rendkívül helyeselhető az érdemi reakció, a készség kinyilvánítása a részletesebb önvizsgálatra, hiszen ezzel elkerülhető, hogy a most kezdődött „nagyböjt” esetleg messze túlnyúljon a negyven napon.

- Pap  Gyula -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában