Helyi közélet

2012.02.12. 12:17

Félszázan sem voltak a Slamo-koncerten

Miskolc - A fellépők mindent beleadtak, mégis arcpirítóan kevesen voltunk - írták az Agorán.

Miskolc - A fellépők mindent beleadtak, mégis arcpirítóan kevesen voltunk - írták az Agorán.„Szórakozz és segíts!” Aranycsont nevű országos turnéjuk első állomásaként hirdette meg jótékonysági koncertjét Miskolcon a Slamo Revans és a Kiss Kata zenekar. A Szabadidő Házban rendezett szombat esti koncertre kétezer forint volt a belépő, a bevételből a Miskolci Állatsegítő Alapítványt kívánták támogatni a jószívű zenészek. Plakátjukon az is szerepelt: kutya- és macskaeledelt, valamint takarókat is szívesen fogadnak a közönségtől.

A rendezvény előtt a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) alelnöke, Kisfalvi Nyina telefonos érdeklődésünkre elmondta: Slamóék nem először segítenek az állatmenhelyen. 2002-ben már felléptek a jótékonysági báljukon. Ezúttal azonban ők maguk jelentkeztek, hogy országos jótékonysági turnéjukkal a MÁSÁ-t is támogatnák, amit ők örömmel fogadtak. Egyéb kérésük nem volt, mint hogy az alapítvány két embere legyen jelen a rendezvényen, s gyűjtse az adományokat.

- Semmi közelebbit nem tudok, kíváncsian megyek én is az Ifiházba, ahová elkísérnek azok a németországi vendégeink, akik éppen ma jelentős adománnyal érkeztek hozzánk.

Régi rajongók

Az este 8-ra hirdetett eseményen a zenészeken kívül alig lézengtek a kezdéskor. Néhány Slamo-rajongó, mint Rózsa Imre is, aki egy kis szatyorkában az édesanyja által küldött néhány takarócskát is letett az addig magában árválkodó, kisebb zacskónyi kutyatáp mellé. (A tárgyi adományok nem nagyon szaporodtak az est folyamán.)

- A közösségi portálról értesültem, hogy lesz a koncert, amiről nem maradhatok le – mutatta büszkén a pólóján is a „Slamo” feliratot. Amúgy nagy kutyabarát is vagyok, hát szóltam anyukámnak, ha tud, küldjön valamit a MÁSA állatainak is.

Néhány szó erejéig sikerült a meglehetősen letörtnek látszó Slamót is megszólaltatnunk. Mi indította a jótékonysági koncertre, s mit gondolt, mekkora segítséget nyújthat ezáltal a MÁSÁ-nak.

„Ránk számíthatnak…”

- Mindig is szerettem az állatokat, jóllehet a lakáskörülményeim miatt jelenleg csak egy papagájom van. Úgy gondoltam, nemes dolgot cselekszünk, ha jótékonysági koncertet adunk, azzal az üzenettel: ránk számíthatnak az állatok. Ránk számíthatnak…. De hát február van, nagy a hideg és nagy a pénztelenség…

Még a hangolás idején megérkezett vendégeivel Kisfalvi Nyina is, aki nemigen tudta megmagyarázni a német vendégeknek az érdeklődés hiányát.

Soktényezős feladvány

Az Észak-Magyarország levelező fórumán, az Agorán is téma lett: vajon mi volt az érdekteleség oka. Lassúné Urbán Erikától, az Ifiház kommunikációs menedzserétől megtudtuk: összesen 49 jegyet adtak el. Az okok után kutatva elmondta: az érdektelenség bizonnyal többtényezős. Az e rendezvényük előtti Miskolci Illés Zenekar Klubon is csak 50-en voltak, holott rendszeresen ennek a duplája az érdeklődő, amiből arra következtet, hogy esetleg a zenerajongók körében is több most a beteg. A másik az általános pénztelenség, soknak találhatták a belépőt: bár a legutóbbi Slamo-koncert ára is meghaladta az ezrest, s akkor azért 200 jegyet eladtak. Ám most tél van, nagy a hideg, s a jótékonysági akciók középpontjában az áll, hogy sikerüljön az embereket megmenteni a fagyhaláltól. Gondolni lehet arra is, hogy kevés időt szánt az együttes a szervezésre. - Nem mi voltunk a szervezők. Csak terembérletről, a technika biztosításáról, s általános PR-ról szólt a szerződésünk (a honlapunkon, a közösségi portálon, a programajánlókban való megjelölés), aminek eleget is tettünk – fűzte hozzá a menedzser. Abban egyetértett: a koncert kevésbé szólítja meg a fiatalokat, Slamóék zenéje nem igazán nekik szól. Fiatalokból álló kísérőzenekaruk zenéje pedig inkább rétegzene.

Az est fellépői

A miskolci származású Slamo, akit Eddás pályafutása mellett a No zenekar kapcsán ismerhetünk, ezúttal új bandájával, a Slamo Revanssal tért vissza szülővárosába. A zenekar énekesi posztján a Csillag születikben megismert Mr. Joe-t, azaz Horváth Józsefet is „magával hozta”. Mint elmondta, az új felállásban decembertől játszanak, olyan zenészeket igyekezett összetoborozni, akik ráérnek délelőttönként is próbálni. Az Aranycsont turnéban részt vevő másik együttes, a Kiss Kata zenekar 2009-ben adta ki első, Dalocska című albumát. Egész Magyarországot körbekoncertezték, sőt a határon túl, Erdélyben is visszatérő, kedves vendégként üdvözlik őket. Népzenei alapokra épülő muzsikájukban a kortárs és autentikus hangzásvilág ötvöződik.

Szalóczi Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában