Helyi közélet

2012.02.27. 10:45

Éhségmenet: nem lesz kertész Miskolcon

Miskolc - Tóth Imre, az Éhségmenet egyik szervezője nem lesz kertész Miskolcon, mert nem ajánlottak neki ilyen állást.

Miskolc - Tóth Imre, az Éhségmenet egyik szervezője nem lesz kertész Miskolcon, mert nem ajánlottak neki ilyen állást.Legalábbis ő ezt állítja. De miért is ajánlottak volna neki? Mert ő volt az, aki másodmagával bement a csütörtöki, miskolci közgyűlési ülésre, és egy előre megszerkesztett, de dr. Zsiga Marcell alpolgármester nevére szóló lemondó nyilatkozatot adott át – illetve csak akart – dr. Kriza Ákos polgármesternek. Aki ezek után, rövid időre, beszüntette az ülést. Eközben az alpolgármester magánbeszélgetésre hívta Tóth Imrét. Egy nappal később pedig érkezett egy önkormányzati közlemény, mely szerint dr. Zsiga Marcell kertész állást ajánlott fel Tóth Imrének. A közleményben az is benne volt, hogy az Éhségmenet egyik szervezője ezentúl Miskolc felvirágoztatásán dolgozik majd.

De végülis nem, mert Tóth Imre az Észak-Magyarországnak azt nyilatkozta, a magánbeszélgetésen szó sem volt állásfelajánlásról. „Az igaz, hogy szóba került, hogy az eredeti szakmám kertész, de ajánlatot nem kaptam” – mondta Tóth Imre. Hozzátette: „Nem szeretnék senkit megsérteni, de valótlanságokat állítanak.”

Úgy tűnik, Tóth Imre már akkor sem lesz kertész Miskolcon, ha valóban felajánlják neki az állást, hiszen egy Miskolc környéki cégtől valóban kapott ajánlatot: karbantartóként alkalmazzák – tudtuk meg.

Mi hangzott el az alpolgármester és Tóth Imre közti beszélgetésen? „Dr. Zsiga Marcell arról beszélt, hogy letették a drótgyár alapkövét, amely 2000 embernek adhat majd munkát. Azt is mondta, a gépgyár működni fog. És megkérdezte azt is, hol lakom. Nem értettem, miért? Meg akar látogatni...?” – mesélte.

Azt is elmondta: furcsa, hogy most van kertészi állás, mert január végén érdeklődött a munkaügyi központban, azt mondták, a városgazdánál semmilyen állás nincs. „Az ügyintéző még azt is mondta, annyira nincs pénz, hogy leginkább elbocsátások várhatók” – mondta.

Akkor most kínáltak állást vagy sem Tóth Imrének? Ezt kérdeztük az önkormányzattól. Illetve azt is, hogy milyen állásokat tudnak kínálni, milyen fizetésért?


Várják a jelentkezését

Dr. Zsiga Marcell alpolgármestert is megkerestük, hogy valóban kínált-e állást Tóth Imrének. Elmondta: miután csütörtökön megtudta, hogy Tóth Imre eredeti szakmája kertész, pénteken egyeztetett a városgazda kft.-vel. Akkor kiderült, a cégnél keresnek kertészt, és nem közmunkásként - tette hozzá. Azt is elmondta: azért adtak ki erről közleményt pénteken, mert nem tudták Tóth Imre elérhetőségét. Ma viszont várják jelentkezését a városgazda kft,.-nél - tette hozzá.

A Miskolci Városgazda Kft. ügyvezetője, Perecsenyi Attila elmondta: körülbelül 9 embert keres a cég jelenleg. Nem közmunkásokat, hanem kertészeket, illetve út- és infrastruktúra építéshez csoportvezetőket - tudtuk meg. Azt is elmondta: ők vezetnék a közmunkások csoportjait.

A fizetésekről is kérdeztük az ügyvezetőt, arról azonban csak annyit árult el, hogy több, mint a minimálbér, de erről a bértárgyaláson egyeznek majd meg a munkavállalóval.

Az általa felsorolt munkahelyeket áprilisig, májusig kell betöltetni - derült ki.


Miskolc -  Zsiga Marcell, Miskolc fideszes alpolgármestere állást kínált Tóth Imrének, annak a munkanélküli férfinak, aki február elején Miskolcról Budapestre vezette azt az úgynevezett éhségmenetet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában