Helyi közélet

2012.02.21. 12:00

Egynapos műtéteket is elvégeznek Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Csúcstechnológiájú gyógyító berendezéseket kapott a megújult Tiszaújvárosi Rendelőintézet.

Tiszaújváros - Csúcstechnológiájú gyógyító berendezéseket kapott a megújult Tiszaújvárosi Rendelőintézet.A Tiszaújvárosi Városi Rendelőintézet - részeben pályázati pénzből - tavaly befejeződött teljes felújítása és korszerűsítése azt is lehetővé tette, hogy bevezessék a gyógyítás egyre elterjedtebb és keresett formáját az egynapos sebészetet.

Az egynapos sebészet tavaly november végén kezdődött meg a rendelőintézetben. Az eltelt időszakban összesen 26 szürkehályog műtétet végeztek el ezzel a módszerrel.

"Havonta tizenhét-tizennyolc beavatkozásra van lehetőség az egynapos sebészeten" - nyilatkozta a város inzetrnetes honlapjának dr. Okos Mária, a Semmelweis Kórház szemész főorvosa, aki - mint megtudhattuk - idén január óta végez műtéteket a rendelőintézetben. A mindösze negyedórát igénybe vévő operáció korábban legalább háromnapos kórházi ellátást igényelt, most azonban mindössze kettő-hat órát kell eltölteniük a pácienseknek a műtét után az egynapos sebészeten, utána hazamehetnek.

Bővül a műtéti kör

A beavatkozást megelőzően különböző szűrővizsgálatokon kell részt venniük a betegeknek, amennyiben megfelelnek a műtéti feltételeknek, úgy helyben elvégzik a néhány perces operációt. "A műtőnk világszínvonalú, csúcstechnológia, szükség is van rá, mert a szemészet egy műszerigényes szakma" - nyilatkozta a főorvos asszony.

A rendelőintézet januártól indította volna be a nőgyógyászati és a sebészeti műtéteket, ám ezek engedélyek és szerződések hiányában tolódnak. A tervek szerint heteken belül, tavasszal kezdi el ez a két terület is az egynapos sebészeti műtéteket.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában