Helyi közélet

2012.02.22. 12:05

„Tulipántok a kis hercegnőnek!”

Miskolc - A Fazekas utcai Általános Iskola néptánccsoportja és a Twist Olivér kórus is fellép a jótékonysági koncerten.

Miskolc - A Fazekas utcai Általános Iskola néptánccsoportja és a Twist Olivér kórus is fellép a jótékonysági koncerten.A Mentor Gimnázium és Szakképző Iskola 2012. március 31-én, szombaton jótékonysági koncertet szervez Miskolcon a Művészetek Házában. A bevételt a rendező gimnázium egyik tanulója daganatos megbetegedéssel küzdő kislányának gyógyíttatására szeretnék fordítani.

A kislány – Matisz Barbika – részére jótékonysági felhívást is közzétettek az iskola honlapján: http://www.mentorszakkepzo.hu. A rendezvény támogatója a Művészetek Háza mellett az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány és lapunk, az észak-Magyarország is.

Rock és néptánc

A koncert mottója: „Tulipántok a kis hercegnőnek!”, ahol hozzávetőlegesen 160 művész lép majd színpadra.

– A fellépők között ott lesz a Báthori László vezette Twist Olivér Kórus is.

Számunkra nagy megtiszteltetés, hogy ránk is gondoltak a szervezők – mondja Báthori László. – A kórus életében nem szokatlan dolog, hogy jótékonysági rendezvényeken veszünk részt, de ez a mostani alkalom különleges, hiszen ez sokakat személyesen is megérint, így számunkra egyértelmű, hogy az ügy mellé állunk és a magunk eszközeivel segítünk a beteg kislánynak. A rendelkezésünkre álló mintegy 18 percben olyan dalokat adunk majd elő, amelyben jelen van a nép- és a rockzene egyaránt.

A miskolci Fazekas utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény két néptánccsoportja lét fel az eseményen. Gonda Anita, a csoportok vezetője elmondta, hogy az első szóra elvállalták a jótékonysági koncerten a fellépést. A kisebbek a március 31-i rendezvényen feldolgozásokat adnak elő, az ötödikesekből és hatodikosokból álló nagyobb tánccsoport pedig autentikus sárközi táncokat fog majd bemutatni.

ÉM

Fellépők 

  • Holdviola zenekar
  • Motiva zenekar
  • Esztenás zenekar
  • Szinvavölgyi Néptáncműhely
  • Fazekas utcai Általános Iskola néptánccsoportja
  • Twist Olivér kórus – Rockgyerekek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában