Helyi közélet

2012.02.01. 11:59

Dupla axel az iskola udvarán

Miskolc - Néhány iskolában saját korcsolyapályát készítenek a pedagógusok a diákoknak.

Miskolc - Néhány iskolában saját korcsolyapályát készítenek a pedagógusok a diákoknak.

A miskolci gyerekek előnyben vannak, hiszen ha korcsolyázni akarnak, felkereshetik a Jégcsarnokot. Azonban a hideg beálltával több iskola is gondoskodik jégpályáról saját diákjai számára.

A Hámori Waldorf Iskola jegén már korcsolyáznak a nebulók, igaz, még nincs kész teljesen a pálya, vasárnapig hizlalják rajta a jeget, tudtuk meg Rákosi János testnevelő tanártól. Ez a jégpálya igazán gazdaságosan készül, hiszen a Szinva patak vizét használják fel hozzá. Főleg az iskola diákjai korcsolyázhatnak rajta, de ha egy-két vendéggyerek érkezik a pályára őket sem küldik el.

Bárki mehet

Hamarosan a Görömbölyi Általános Iskola udvarán is korcsolyázó gyerekeket láthatunk majd. Nem ez az első tél, hogy az iskola két pedagógusa, Cserhalmi Ede és Virányi Zsolt jégpályát épít a diákoknak. Nem kell hozzá más, mint néhány fagerenda, fólia, víz és persze az éjszakai mínuszok. Itt csapvíztől hízik a jég, de mint mondták, ez nem növeli meg túlságosan a számlájukat, hiszen 5-8 centiméter vastag jég elegendő. Ezt a pályát bárki látogathatja majd, délután egy ksi teával, zsíros kenyérrel várják a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában