Helyi közélet

2012.02.22. 16:40

Balatoni nyaralás lesz belőle

Debrecen, Sajósenye - Debrecenben átadták a magyar férfi kézilabda-válogatott dedikált mezét.

Debrecen, Sajósenye - Debrecenben átadták a magyar férfi kézilabda-válogatott dedikált mezét.Hivatalosan is átadták új tulajdonosának a magyar férfi kézilabda válogatott dedikált mezét. Az idei, szerbiai Európa-bajnokságon használt dresszre a Borsod Online internetes portálon keresztül lehetett licitálni, a befolyt összeget pedig a későbbiekben jótékony célra fordítják. A felsőt Katona Zoltán, a debreceni Szertár Sportbolt tulajdonosa vallhatja magáénak, aki 150 ezer forintot áldozott a mezre.

Örül, hogy segíthetett

- Gyűjtőnek ugyan nem vallom magam, de elég sok mez van már a birtokomban – mondta el érdeklődésünkre Katona Zoltán. – A sportbolt kapcsán rengeteg sportolóval és csapattal kerültem kapcsolatban, így elég sok dresszt kapok ajándékba. Ez a mostani rendkívül becses számomra. Nagyszerű embereket ismertem meg az otthon igazgatója, és az MKSZ szakmai vezetőjének személyében. Örülök, hogy segíthettem, és bízom benne, hogy a most kialakulóban lévő kapcsolat a későbbiekben folytatódik majd mindhárom fél között.

Ebben bízik Juhász István, az MKSZ szakmai igazgatója is. Ő volt az „ötletgazdája” az árverésnek, hiszen valamilyen formában szeretett volna segíteni az otthon lakóin. A mezőkövesdi illetőségű szakember szerint a mez és a pénz is jó helyre került.

- Az elképzelések találkoztak egymással – erősítette meg Juhász István. – A licitálás kapcsán egy igazi sportemberrel találkozhattunk, akivel sok mindenben egyformán gondolkodik. A jó hangulatú átadás után egy kávézóban tovább beszélgettünk, még az is lehet, hogy más téren is együtt tudunk majd működni. Boldog vagyok, mert az Észak-Magyarország, a Borsod Online, a férfi kézilabda-válogatott és a Szertár Sportbolt közösen segített. Olyan élményt szerezhetünk ezzel az otthon lakóinak, amelyet egész biztos, hogy soha nem felednek el. Ez a legnagyobb haszna a kezdeményezésünknek.

Az erős segíti a gyengét

A Fészek Otthon igazgatója nem számított ilyen komoly felajánlásra. Kevesebbnek is örültek volna, így viszont a tervezett nyaralást jóval kisebb összeggel kell majd kipótolni.   

- Nagyon örülünk a 150 ezer forintnak, sokat jelent számunkra – árulta el érzéseit Kemény Imre, a sajósenyei Fények Otthon igazgatója. – Ebből az összegből 8-9 gondozott néhány napot a Balatonnál tud majd tölteni ezen a nyáron. Nagy siker és szívmelengető dolog számunkra, hogy ennyien az ügy mellé álltak. Szép gesztus, amikor az erősebb segíti a gyengébbet. A magyar férfi válogatott a pályán olykor emberfeletti teljesítményre is képes, a mi lakóink közül pedig sokan a székből sem tudnak felállni. Ha ezt a két dolgot egymás mellé tesszük, akkor egy ilyen szép eredmény jön ki belőle. Ha az élet minden területén így segítené egymást az erős és a gyenge, akkor minden ember egyenlő lehetne. Mi csak köszönettel tartozunk azoknak, akik elősegítették a tervezett nyaralásunkat.

– ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában