Helyi közélet

2012.02.29. 15:40

Arc a megyéből: Cilli Márta Németh László-díjas pedagógus - „Az életpálya megkoronázása”

Sárospatak - A sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanára vehette át a Németh László-díjat.

Sárospatak - A sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanára vehette át a Németh László-díjat.

A napokban vehette át pedagógiai munkája elismeréseként a Németh László-díjat Cilli Márta, a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyugalmazott tanára.

– Az utolsó aktív napjaimat töltöttem, amikor megkaptam az értesítést a kitüntetésről – mondja Cilli Márta. – Nagyon felemelő érzés volt, hiszen ez nem más, mint az életpálya megkoronázása. Kisgyermek korom óta erre a pályára készültem. A szüleimtől olyan erkölcsi értékrendet kaptam – hit, szeretet, kitartás, tisztelet, kötelességérzet –, amely szintén erre terelt és nagy szerencsémre kiváló tanítóim voltak, akikre a mai napig csak hálával tudok emlékezni.

Cilli Márta 1974-ben került a sárospataki Petőfi iskolába.

Magyart és oroszt tanítottam, ebből az orosz a rendszerváltás után elmaradt, onnantól csak a magyar nyelv maradt. Mindig is igyekeztem nagy hangsúlyt fektetni a nyelv szeretetére, ápolására. Szinte minden évfolyamból akadt olyan tehetséges tanítványom, akivel országos versenyre tudtam menni, többükkel nagyon szép eredményekkel tértünk haza. Ezek az emlékek nem tudnak eltávolítani nyugdíjasként sem a pályától, így amikor csak tehetem, visszajárok az iskolába, hogy tanácsaimmal segítsek a kollégáknak.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában