Helyi közélet

2012.02.03. 17:04

A traktorokban és szánban bíznak

Hejce, Bükkszentkereszt, Répáshuta - A hegyvidéki falvakban nem spájzoltak élelmiszert az emberek.

Hejce, Bükkszentkereszt, Répáshuta - A hegyvidéki falvakban nem spájzoltak élelmiszert az emberek.

Az ország egyes településein felvásárlási láz kezdődött, az emberek tartós kenyeret és tejet vásárolnak, így készülve az ítéletidőre. Mi is érdeklődtünk megyénkbeli, hegyvidéki falvakban, tartalékolnak-e az alapvető élelmiszerekből.

Hejcén annyit tudtunk meg az egyik ott élő hölgytől, hogy nem vásárolnak több élelmiszert az emberek, mint általában, mert ők már hozzászoktak, hogy a hó elzárja őket a külvilágtól. Bíznak benne most is, hogy komolyabb fennakadás nem lesz, ha kell, traktorral vagy az önkormányzat terepjárójával hozzák majd el a faluba a tejet és a kenyeret.

Kicsit többet vesznek

Bükkszentkereszten is arra számítanak, hogy komolyabb problémát nem okoz a a hó, mondta lapunknak Jámbor Flórián polgármester. Vásárlási lázat nem tapasztalt, de azt nem tartja kizártnak, hogy a hét végére kicsit több élelmiszert vásárolnak a helyiek, mint egyébként. Az önkormányzat üzemanyagból viszont bespájzolt. Ha nagy hó lesz, a traktorok és a motoros szánok állnak szolgálatba.

Répáshután sem félnek a közelgő hóesésétől. Mátrai Károly polgármestertől megtudtuk, hét végére több kenyeret vesznek az emberek, de felvásárlási láz nincs. Ha kell, a terepjárókat indítják majd útnak.

Olvasóink viszont azt tapasztalták péntek délután a miskolci nagy élelmiszerüzletekben, hogy nagyon sokan voltak, és az emberek sok élelmiszert vásároltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában