Helyi közélet

2012.02.06. 15:18

A Tiszain nyugi volt hétfőn délelőtt

Miskolc - Több volt a vonatra váró utas, mint a késés a miskolci Tiszai pályaudvaron.

Miskolc - Több volt a vonatra váró utas, mint a késés a miskolci Tiszai pályaudvaron.

"Nincs ebben semmi, nem szégyen ez!" - mondja egy taxisofőr mellettem arra, hogy ő is a Tiszai pályaudvar fűtött, fedett várója felé veszi az irányt. Ráadásul az értetlenkedő utasnak azt is elárulja, hogy kitölt egy tippmixet és bedob egy kávét is.

Mondhatnánk, hogy amolyan hétköznapi délelőtt van az impozáns épület utasfogadójában, ám mivel kemény mínuszok repkednek kint, nem meglepő, hogy minden pad foglalt. Mária érdeklődésünkre azt mondja, hogy Szerencsre megy, és nem vészes a vonata késése, hiszen 10 percet kell várnia. Egy műegyetemista srác Budapestre utazik vissza; neki az információs tábla szerint 25 perccel kell többet a váróban töltenie. "Nem gond ez, hiszen nem időre megyek. A gond akkor kezdődik, ha mondjuk nyílt pályán, Hatvan környékén vesztegel a szerelvény. Ráadásul rá sem lehet gyújtani." - magyarázza mosolyogva.

A fékrendszerre kell figyelni

Vannak persze olyanok is, akik tényleg csak melegednek. Az időjárásra való tekintettel nem szólnak rájuk a MÁV-osok. Egy idősebb férfit rendőr igazoltat a peronon. "Főnök! Nincs nálam semmi, mert a szemetet szedem, takarítok, és félek, hogy elhagyom az iratokat." - mentegetőzik a férfi. Nem tudni mi lett a diskurzus vége, nem várjuk meg.

- Fel vagyunk öltözve, bemehetünk melegedni, van forró teánk! - sorolja egy vasúti pályamunkás. - A váltók rendben vannak, de a kocsik fékrendszerére nagyon oda kell figyelni, hiszen elfagyhat.

Egy kalauz szerint sincs különösebben gond, hiszen ha fűtés van a vonaton, akkor az utasok a kisebb késéseket is jobban tolerálják.

Kifelé, a parkolóhoz menet "taxisunk" pakol a csomagtartóba; végre fuvar van a nagy hidegben.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában