Helyi közélet

2012.02.10. 13:41

A Shinwa éve lesz az idei

Miskolc - A gazdasági válságot követően több, autóipari beszállítással foglalkozó cég ment tönkre Európában. A leépítések a Magyarországon működő vállalkozásokat sem kímélték.

Miskolc - A gazdasági válságot követően több, autóipari beszállítással foglalkozó cég ment tönkre Európában. A leépítések a Magyarországon működő vállalkozásokat sem kímélték.A Shinwa Magyarország Precíziós Kft. a kezdeti visszaesést követően növelni tudta piaci részesedését, és dinamikusan növeli dolgozói létszámát is. Abban bízunk, hogy 2012 is a Shinwa éve lesz – hangzott el a társaság pénteki tájékoztatóján.

Bottyán Zsolt gyárigazgató elmondta: az 1998. február 16-án alapított társaság japán tulajdonosa a Shinwa Company Limited (2004-től Shinwa International Holding Ltd.). Az anyavállalat célja a magyarországi beruházással az európai partnerek jobb, hatékonyabb, gyorsabb kiszolgálása volt. A miskolci gyáregységben több részleg üzemel: összeszerelő üzem, műanyag-feldolgozó üzem, festő üzem és lézergravírozó üzem.

Mint elhangzott, a Shinwa Kft. a kezdetektől második körös autóipari beszállítóként működik. Kezdetben személygépkocsik szórakoztató elektronikai berendezéseinek, azaz kazettás lejátszóinak mechanikai főegységeit, alkatrészeit gyártotta, illetve szerelte össze. Ma már főként a műszerfal részét képező cd lejátszó- és klímavezérlő előlapok és a hozzájuk tartozó gombkészletek fröccsöntésével foglalkozik a társaság, amelyeket a legmodernebb autóipari szabványoknak megfelelő felületkezelést (festés, lézerezés, tamponnyomás) követően készre szerel.

A cég legnagyobb külső vevői: a Continental Automotive, a Panasonic Automotive Systems, a Behr-Hella Thermocontrol GmbH, a Delphi Automotive Systems, a Flextronics International Kft és az Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft.

A Shinwa Magyarország Precíziós Kft. gyártja és szereli az előlapokat a Mercedes A, B, C és E osztályokba, a Smartba, a Skoda Octaviába és a Suberb-be, a Fiat Punto Evoba, Doblóba és Ducatóba, az Opel Zafirába, a Toyota Avensisbe és a Honda Civicbe.

Bottyán Zsolt azt is elmondta, hogy a válság elején létszámcsökkentésre kényszerültek, így 2009-ben 357-en dolgoztak a gyárban. Jelenleg azonban 800 alkalmazottal üzemel a Shinwa, és a felvételek folyamatosak. A kapacitás bővítése érdekében az elmúlt két évben több mint 1,1 milliárd forintot fordítottak beruházásokra, fejlesztésekre, s idén további 1,5 millió dollárt (mintegy 350 millió forintot) fordítanak ilyen célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában