Helyi közélet

2012.02.06. 13:40

125 Celsius fokos gőz tört elő a Népkertben

Miskolc -  Nagyon korán kelt hétfőn reggel Egri istván, a Miskolci Szabadidőközpont vezetője. Volt rá oka...

Miskolc -  Nagyon korán kelt hétfőn reggel Egri istván, a Miskolci Szabadidőközpont vezetője. Volt rá oka...

- Hajnali 4 óra magasságában az ügyeletes portásunk telefonált, hogy valami nagy gáz van, pontosabban; nagy gőz van a sportcsarnokban... - elevenítette fel a történéseket az intézményvezető. - Meg is ijedtem a telefoncsörgésre, mert azt hittem, hogy a Romániából hazatartó fiúkkal, az MJJSE jégkorong csapatával történt valami. Szerencsére ők rendben vannak, ugyanakkor az éjszaka egy 125 mm-es főnyomóvezeték, ami a MIHŐ-től látja el az egész szabadidő központot, sőt a megyei könyvtár és a Technikai Háza épületét is fűtéssel, melegvízzel, nos, ez a vezeték meghibásodott, tömítés szakadt benne. Ezen dolgoztak a szakemberek velünk együtt hajnalban.

Egri István elmondta, hogy hétfő reggel 8 óra körül a MIHŐ szakemberei a hibát elhárították. - Azóta mi azon küszködünk, hogy az elektromos berendezéseinket megfelelő állapotba tudjuk hozni, hiszen minden elektromosan vezérelt az épületben. Sajnos az a két óra hossza, amíg a 125 Celsius fokos gőz jött kifelé, bizony elég sok kárt okozott az elektromos egységeinkben. - bosszankodott a a létesítmény igazgatója. 

"Nincs köze a hideghez"

Mennyi a kár? - tettük fel a kérdést. Egri István szerint első ránézésre is sok száz ezer forint, amelyet reményei szerint érvényesíteni tudnak a biztosításunkon keresztül. 

- Részletesen még nem tudtuk felmérni, de elektromos szekrények, az MJJSE bolt eszközeiben, és árukészletében is kár keletkezett, de a sportcsarnok előcsarnokában is átázott az álmennyezet. - sorolta. -  Felmérjük a károkat, és bízom benne, hogy ez nem befolyásolja a ház programját. Fűtésünk van; az öltözők és az irodahelységek melegek, tehát dolgozni lehet.

Arra a felvetésünkre, hogy a kemény hidegnek lehet-e köze a történésekhez nemmel válaszolt Egri István. Ugyanis az a csőszakasz, amely meghibásodott bent a hőközpontban van. 

- Egészen egyszerűen most adta meg magát ez a tömítés, ennek nincs köze a hideghez. - tette hozzá.Megnyugtatásul: a népkerti szabadidőközponttal párhuzamosan a megyei könyvtárban és a Technikai Házában is folyamatos a fűtés.

(JLI)        

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában