Helyi közélet

2012.01.31. 18:51

Zimankó jön, légy résen! - Összeült a védelmi bizottság a fagy miatt

Miskolc - A várható időjárási viszonyok miatt összeült a megyei védelmi bizottság.

Miskolc - A várható időjárási viszonyok miatt összeült a megyei védelmi bizottság.

Rendkívüli ülést tartott kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Védelmi Bizottság, mivel meteorológiai előrejelzések alapján a hét második felében jelentős lehűlés, havazás és a viharos szél miatt hófúvások várhatóak. A bizottság – szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint – a rendkívüli időjárásra való felkészülés érdekében a védekezésben résztvevő szervek számára feladatokat határozott meg.

A döntések alapján a közműszolgáltatóknak (víz, gáz, áram, távközlés) fel kell készülniük a szélsőséges időjárásból eredő műszaki meghibásodások számának növekedésére, az elhárítás logisztikai hátterének megteremtésére, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Regionális Szervezetének számolnia kell a nehéz körülmények közötti, fokozott igénybevételre. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladata, hogy fokozott figyelmet fordítson a gépjárműpark üzemképességére, a folyamatos működtetés személyi feltételeinek megteremtésére, a síkosság-mentesítő anyagok biztosítására. A megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének gondoskodnia kell a rendszeres ellátást igénylő betegek, önellátásra képtelen, fokozottan veszélyeztetett idősek, a speciális kezelésre szorulók, illetve a szülés előtt álló kismamák adatainak naprakész nyilvántartásáról, esetleges tartós kórházi elhelyezésükről. A megyei védelmi bizottság ülését követően a települések helyi védelmi bizottságai is megkezdték a felkészülést a rendkívüli időjárási viszonyokra.

A bizottság emellett megkéri a településeken működő boltok, bevásárló központok, intézmények üzemeltetőit, hogy a rendkívüli időjárási körülmények miatt, szükség szerint tegyék lehetővé a lakosság részére a melegedési lehetőséget.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában