Helyi közélet

2012.01.09. 12:08

Tűzelőanyag lesz a miskolci karácsonyfákból

Miskolc - Általában december 24-től január 6-ig, azaz vízkeresztig állítunk karácsonyfát. De mit tegyünk a már díszeitől megfosztott fával az ünnepek után, a szürke hétköznapokon?

Miskolc - Általában december 24-től január 6-ig, azaz vízkeresztig állítunk karácsonyfát. De mit tegyünk a már díszeitől megfosztott fával az ünnepek után, a szürke hétköznapokon? Az AVE Miskolc Kft tájékoztatása szerint Miskolc város területén a karácsonyfák begyűjtésére a társasházi övezetekben 2012. január 7-től, négy hétvégén keresztül kerül sor (2012. január 7-én, 14-én, 21-én és 28-án).

"A cég ezúton is kéri a lakosokat és a társasházak képviselőit, hogy a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés elősegítése érdekében szíveskedjenek egy helyre összegyűjteni a fenyőfákat." - tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Kommunikációs- és PR vezetőjétől. "A magánházas övezetben 2012. január 9-től a szedési napokon, szintén 4 héten keresztül kerülnek elszállításra a fenyőfák."

Karitatív célra is

Nem mellékesen az AVE Miskolc Kft vezetése idén is, karitatív céllal felajánlja a szombati járatokkal összegyűjtött fenyőfákat a lakosságnak, tüzelőanyagként való felhasználásra. A fenyőfákat az AVE Miskolc Kft. Miskolc, József Attila utca 65. szám alatti telephelyéről lehet elszállítani.

A karitatív céllal fel nem használt fenyőfákat Hejőpapiba, a regionális hulladékkezelő központba szállítják, ahol az aprítást követően tüzelőanyagként kerül majd hasznosításra a miskolci biomassza fűtőműben.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában