Helyi közélet

2012.01.31. 12:08

Szimpátiatüntetés a Don Boscoban

Kazincbarcika - A távozott kollégiumvezető visszahelyezését követelték a diákok Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - A távozott kollégiumvezető visszahelyezését követelték a diákok Kazincbarcikán.A napokban megvált Kavalyecz András kollégiumvezetőtől a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium. Az egyik szülőtől úgy tudjuk, egy héttel korábban távozott beosztásából a Don Bosco Szalézi Rend rendfőnöke, ezt követően váltak meg a kollégiumvezetőtől, de hogy mi volt eltávolításának pontos oka, egyelőre nem tudni.

Kedden délelőtt a kollégium diákjainak egy része szimpátiatüntetésen gyűlt össze, ahol visszakövetelték a menesztett kollégiumvezetőt. Az iskolában egyébként kedden ünnepi műsorok is voltak, Bosco Szent János égi születésnapjáról emlékeztek meg a szellemében oktató iskola tanulói, nevelői. Az alkalomból ünnepi szentmisét is tartottak, és a szimpátiatüntetés résztvevői azt fontolgatták, hogy kérésüknek úgy adnak nagyobb nyomatékot, hogy a Budapestről érkezett vendégeket nem engedik be a templomba – de ez végül elmaradt. A gyerekek elmondták, azért harcolnak nevelőjük visszahelyezése érdekében, mert „András bácsi” mindig kiállt mellettük, jó volt hozzájuk, és nem kriminalizálta a drogfogyasztást, hanem a prevenció fontosságát hangsúlyozta.

Kerestük Kővári Lászlót, a Don Bosco Általános Iskola Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium igazgatóját is, de ő éppen az ünnepi szentmisén és a Don Bosco tiszteletére tartott ünnepi műsoron tartózkodott. A történtekre később még visszatérünk.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában