Helyi közélet

2012.01.19. 12:18

Sebesség ellenőrzési akció az autópályán

Miskolc, Emőd - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztálya január 16-án és 18-án sebességellenőrzési akciót szervezett illetékességi területén, gépjárművek megállításával.

Miskolc, Emőd - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztálya január 16-án és 18-án sebességellenőrzési akciót szervezett illetékességi területén, gépjárművek megállításával. A fokozott ellenőrzés során a hatóság közigazgatási eljárást 19 magyar, 4 szlovák, 4 román és 1 német állampolgárral szemben indított. Közigazgatási bírság kiszabására összesen 1.150.000 Ft értékben került sor. A külföldi gépjárművezetők ebből 315.000 Ft-ot a helyszínen befizettek, velük szemben minden esetben gépjármű visszatartás volt alkalmazva.

Közigazgatási eljárás kezdeményezésére három esetben került sor, magyarországi illetőségű személy külföldi hatósági jelzéssel ellátott járművének belföldi üzemeltetése miatt.

Ideiglenes forgalmi rendszámú, "P" betűjelű autó ellenőrzésére hat alkalommal került sor, ebből két esetben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szabálysértési feljelentést tett a jármű tulajdonosával szemben, illetve bevonásra került a hatósági jelzés, az indítónapló, valamint az ideiglenes forgalomban tartási engedély is. Egyéb közlekedési jogsértés miatt 10 fővel szemben 91.000 ft helyszíni bírság lett kiszabva.

A "leggyorsabb" autós egy külföldi volt, aki a megengedett 130km/h sebességet jelentősen túllépve 217km/h sebességgel közlekedett, ezért megállítását követően a hatóság 130.000 forint közigazgatási bírság befizetésére kötelezte a sofőrt - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában