Helyi közélet

2012.01.29. 12:20

Nagyon is aktív nyugdíjas

Putnok - Arcok a megyéből: Gere Miklósné. Jóllehet a családja is elég elfoglaltságot ad számára, a putnoki civil élet szervezésére is marad energiája.

Putnok - Arcok a megyéből: Gere Miklósné. Jóllehet a családja is elég elfoglaltságot ad számára, a putnoki civil élet szervezésére is marad energiája.Sajnálatos módon elég hamar, 51 éves koromban özvegyültem meg - mondja Gere Miklósné, Zsóka. - S bár van 3 gyermekem, tehát nem vagyok teljesen egyedül, ám ők a családjukkal mind külön élnek, így, különösen amikor 2006-ban nyugdíjba vonultam, azért eléggé üressé váltak a nappalaim, az estéim. Ez vezetett az irodalmi és dalos körbe, amely olyan, mint egy nagy család. Hetente-kéthetente összejövünk, dalokat, szerepeket tanulunk be a magunk és a vendégeink örömére. Időnként kirándulni is járunk. Három éve pedig a négy klubot - köztük az irodalmi és dalos kört is magába foglaló - egyesület elnökének is megválasztottak. A másik három: a bányász klub, amelynek tagjai most már jobbára az időközben elhunyt nyugdíjas bányászok özvegyei, továbbá van egy féfi és egy női klubunk. Igazán pezsgő életet élünk - büszkélkedett az elnök. - Vannak közös rendezvényeink is: kirándulások, színház- és fürdőlátogatások. Szívesen fel is lépünk, elsősorban a város rendezvényein, amelyek szervezésébe is készséggel besegítünk. Ezzel igyekszünk meghálálni a város vezetőinek anyagi és erkölcsi támogatását, azt, hogy a szorongatott gazdasági helyzet ellenére úgy érezhetjük: Putnok szereti és becsüli a nyugdíjasait. Nemzetközi - szlovák, francia és lengyel - kapcsolatokat is ápolunk. Tavaly például a lengyel barátainknak egész napos disznóölést rendeztünk - most mi készülünk hozzájuk. Mint megtudtuk: Zsóka gyermekkorában is szívesen szerepelt, kis faluja, Szabolcsveresmart rendezvényein rendszeresen szavalt. Most is nagy kedvvel tanulja be szerepeit, ha a művészeti vezetőjük reá osztja.

Zsóka egyébként mezőgazdasági főiskolát végzett. Borsodba azért került, mert a párja a bányánál helyezkedett el. Az agronómussággal azonban a gyermekek születése után felhagyott, s a putnoki OTP-ben helyezkedett el, ahonnan 33 év után ment nyugdíjba.

A család is sok utazgatással jár, hiszen egyedül Tünde lányék laknak helyben, Mónikáék Szegeden („oda nem lehet egyetlen napra elmenni, legalább egy-két hétig ott kell lennem”), Miklós fiáék pedig Budapesten.

– Mind a három gyermekemnek két-két gyermeke van: összesen 6 fiú unoka! Ők és az egyesület jelentik számomra az életet és az élet örömét.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában