Helyi közélet

2012.01.06. 15:38

Miskolc Kártya: mit csináljon, aki megvette?

Miskolc - Akik tavaly egy évre váltották meg a Miskolc Kártyát, azok most rosszul jártak.

Miskolc - Akik tavaly egy évre váltották meg a Miskolc Kártyát, azok most rosszul jártak.

Több olvasónk is arról panaszkodott, tavaly nyáron, egy évre, vásárolta meg a Miskolc Kártyát, hogy kedvezményesen vásárolhasson bérletet, vagy éppen olcsóbban mehessen a Barlangfürdőbe. A kedvezmények azonban az év végén megszűntek. Mint ismert: a közgyűlés tavaly júniusban úgy döntött, a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatai – év végével – felmondják szerződésüket a Miskolc Kártya üzemeltetőjével, az X-Centrum Kft.-vel. Akkor az is szerepelt a javaslatban, hogy a holding egy új városi kedvezményrendszert fejleszt ki év elejére. Ez az időpont végül március 1-re módosult.

Mi lesz azokkal, akik megvették a kártyát, majd „eltűntek belőle” a kedvezmények? Ki kártalanítja a kártyatulajdonosokat? Kérdéseinket feltettük Bernáth Attilának, az X-Centrum Kft. ügyvezető igazgatójának és a Miskolc Holdingnak is. Okosabbak nem lettünk, de megtudtuk: a kártalanítás mindenképp a másik feladata lenne.

Maradhattak volna

Bernáth Attila ugyanis azt mondta: a kártérítés az önkormányzat, illetve a Miskolc Holding Zrt. dolga, mert ők bontották fel a szerződést. „Éppen ezért pereltem be őket, mert szabálytalanul szüntették meg a jogviszonyt, valamint kártérítési kötelezettségüknek nem tesznek eleget” – magyarázta. Szerinte az önkormányzati cégek, legalább a kártya érvényességéig, azaz egy évig, maradhattak volna a rendszerbe, adhatták volna a kedvezményeket.

A Miskolc Holding Zrt. erről mást gondol. Pásztor Imre kommunikációs vezető szerint: a kártyát üzemeltető magáncégnek rendelkezésére állt hat hónap arra, hogy a kártyabirtokosokat megfelelően tájékoztassa és az esetleges kompenzálásra javaslatokat dolgozzon ki. „Sem az önkormányzat, sem a Miskolc Holding Zrt. nem áll jogviszonyban a Miskolc Kártya birtokosokkal, mivel a rendszer üzemeltetése és tulajdona a magántulajdonú társaság kezében van, ezért a Miskolc Holding Zrt. közvetlenül nem tud kompenzáló javaslatot tenni a kártyatulajdonosok részére” – hangsúlyozta. Hozzátette: „Azonban a március 1-től induló új városi kártyarendszer - terveink szerint - olyan kedvezményeket teremt a lakosság számára, amely a korábbiak elvesztését kompenzálhatja.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában