Helyi közélet

2012.01.05. 10:01

Meghalt Ambrus Attila, a whiskys rabló?

Sátoraljaújhely - A Facebookon ma kiposztoltak egy újságcikket miszerint elhunyt Ambrus Attila a whiskys rabló a sátoraljaújhelyi börtönben.

Sátoraljaújhely - A Facebookon ma kiposztoltak egy újságcikket miszerint elhunyt Ambrus Attila a whiskys rabló a sátoraljaújhelyi börtönben.

10:05 - Egy régi álhalálhír terjed

Ahogyan az sejthető is volt: a whiskys rabló haláláról szóló hír kacsa, Ambrus Attila nem halt meg. Mint arról beszámoltunk, a Facebook közösségi oldalon terjed egy ma kiposztolt újságcikk, amely azt állítja, hogy Ambrus Attila a napokban meghalt a börtönben. Igaz, a hír 2010. júliusi. A hazai hírportálra kikerült cikk végén egy forráshivatkozás látható, ebből kiderült egy olyan blogról vették át a cikket, ahol álhalálhíreket közölnek ismert emberekből, ami a blogon a címből egyértelműen ki is derül, de a hírportál által átvett cikkben erre utalás sincs. Az, hogy miért kerül ki most a Facebookra ez a cikk, egy régi álhírt terjesztve, nem tudható, de érdeklődésünkre portálunknak a  Sátoraljaújhelyi Büntetés-végrehajtási Intézetben is megerősítették, hogy a Whiskys él, jól van, és előreláthatólag január végén szabadul.


9:45 - Meghalt Ambrus Attila?

A Facebookon ma kiposztoltak egy újságcikket miszerint elhunyt Ambrus Attila a whiskys rabló a sátoraljaújhelyi börtönben.

A cikket megnyitva – azt látjuk, hogy a dátum 2010. július 3. Ez azért is érdekes mert Ambrus Attila elvileg január végén szabadulna a Sátoraljaújhelyi börtönből. Hogy mi áll a tavalyi dátumú hír mögött, és miért terjed a feltehetően kacsa információ annak járunk utána. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában