Helyi közélet

2012.01.24. 14:25

Kiírták az időközi választás időpontját

Miskolc - Giákné Bobály Judit halála miatt április 22-én választ új képviselőt Martin-Kertváros és Szirma.

Miskolc - Giákné Bobály Judit halála miatt április 22-én választ új képviselőt Martin-Kertváros és Szirma.

A Helyi Választási Bizottság – a korábbi önkormányzati képviselő, Giákné Bobály Judit (Fidesz) 2011. december 26-ai halála miatt – április 22-ére időközi választást tűz ki Miskolc 2. számú önkormányzati egyéni választókerületében. (A terület Miskolc-Martin-Kertváros - Miskolc-Szirma.) Az önkormányzati képviselők és a polgármester választásáról szóló törvény szerint ugyanis a választókerületi képviselő megbizatásának megszűnése után 30 napon belül ki kell írni az új választást, ennek időpontját az illetékes választási bizottságnak kell kitűznie. A törvény arról is rendelkezik, hogy a választást legkésőbb 60 nappal a szavazás napja előtt kell kitűzni, mégpdig úgy, hogy a szavazás napja ne essen nemzeti ünnepre vagy munkaszüneti napra, illetve az azokat megelőző vagy követő napra.

ÉM


Fontosabb határidők

  • Névjegyzékbe történő felvételről 2012. március 5-8. között kapnak értesítőt a választópolgárok.
  • A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala a névjegyzékben szereplő választópolgárok családi és utónevét, valamint lakcímét a jelölteknek, jelölő szervezeteknek kérésükre, díjfizetés ellenében, azonos feltételek mellett 2012. április 2-át követően adja át.
  • A helyi közszolgálati műsorszolgáltatók 2012. április 7-től április 19-ig legalább egyszer ingyenesen közlik a jelölő szervezetek politikai hirdetését.
  • A választási kampány 2012. április 22-én 00.00 óráig tart.
  • Jelöltet ajánlani 2012. március 23-án 16.00 óráig lehet.
  • A Helyi Választási Bizottság a szavazatszámláló bizottságok jegyzőkönyvei alapján 2012. április 23-ig összesíti a szavazatokat, és megállapítja a választási eredményt.

  • Miskolc, 2012. január 24., kedd (MTI) - Önkormányzati képviselőt választanak április 22-én Miskolc 2-es számú választókerületében a korábbi képviselő halála miatt - közölte Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel kedden.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában