Helyi közélet

2012.01.19. 15:23

Katonás rend lesz az MVK-ban

Miskolc - Kókai Ernő lett a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. új vezérigazgatója.

Miskolc - Kókai Ernő lett a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. új vezérigazgatója.

Borsos Attila novemberben távozott az MVK Zrt. éléről, majd munkáját Grieger Ernő folytatta, mint megbízott igazgató, illetve a Zöld Nyíl projekt igazgatását is átvette. Január 16-tól azonban Kókai Ernő került a vezérigazgatói posztra, aki közlekedésmérnöki végzettséggel rendelkezik, korábban dolgozott a Magyar Honvédség Katonai Közlekedési Központjának parancsnokaként is. Grieger Ernő ezentúl az MVK Zrt. forgalmi igazgatója, e mellett a Zöld Nyíl projekt megbízott projektigazgatója maradt.

Kókai Ernő csütörtökön mutatkozott be a sajtónak: „Más területről érkeztem az MVK-hoz, hiszen 30 évig hivatásos katona voltam. Úton, sínen, levegőben, vízen tevékenykedtem, és jelentős szakmai sikereket értem el.” Hangsúlyozta: a városi közlekedés egy teljesen más terület, de tanulmányai során találkozott vele. Elmondta azt is, hogy a Miskolc Holding Zrt. azzal kérte fel a posztra, hogy rendezett, fegyelmezett szervezetet alakítson ki, és úgy gondolja – fogalmazott –, hogy 15 éves vezetői tapasztalattal a háta mögött meg tud felelni ennek a követelménynek. Hozzátette: nem miskolci, de olyan nézetet kell képviselnie, hogy a miskolciakért dolgozik.

Az új vezérigazgatót szerkesztőségünkbe is meghívtuk, hogy interjút készíthessünk vele terveiről, elképzeléseiről. A jövő héten ellátogat hozzánk.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában