Helyi közélet

2012.01.12. 12:30

Január 31: új színidirektort választanak

Miskolc - Februárban már az új színházigazgató kezdheti meg a 2012/2013-as évad előkészítését. A direktort január 31-i ülésén választja meg a miskolci közgyűlés.

Miskolc - Februárban már az új színházigazgató kezdheti meg a 2012/2013-as évad előkészítését. A direktort január 31-i ülésén választja meg a miskolci közgyűlés.

Mint beszámoltunk róla: a fenntartó önkormányzat nonprofit kft-vé alakítja a Miskolci Nemzeti Színházat, ennek vezetését nem Halasi Imrével, a jelenlegi színházigazgatóval képzelik el. A közgyűlés által kiírt pályázatra a színházi pályáját 1992-ben Miskolcon kezdett Kiss Csaba rendező, drámaíró, dramaturg és Koltay Gábor filmrendező, színházi szakember, a Szabad Tér Színház egykori vezetője jelentkezett.

A miskolci színházzal kapcsolatos terveikről először a teátrum jelenlegi társulatát tájékoztatják (január 17-én, kedden), majd a pályázatokat elbíráló szakmai testület előtt ismertetik elgondolásaikat (másnap, a fővárosban). A miskolci önkormányzat szakbizottsága január 26-án hallgatja meg őket, a közgyűlés pedig az említett testületek véleményének ismeretében január 31-én hozza meg a döntését. Információink szerint mind a meghallgatásokat, mind a döntést zárt ajtók mögött tervezik.

A nyertes pályázó a várhatóan ugyancsak január 31-én létrehozandó nonprofit társaság vezetőjeként februárban már megkezdheti az új színházi évad előkészítését, a szerződtetéseket.

Halasi Imre igazgatói megbízása az általa vezetett intézmény megszűnéséig tart, a jelenlegi információk birtokában május végéig vezeti a Miskolci Nemzeti Színházat, így addig jogilag két színházi intézménye lesz a megyeszékhelynek - tudtuk meg Kákóczki Andrástól, a miskolci önkormányzat kulturális osztályvezetőjétől.

ÉM-BA


Miskolc - A színháznak a világ megértésében kell segítenie – mondja Koltay Gábor.

Miskolc - Új igazgatója lehet a Miskolci Nemzeti Színháznak. A posztra pályázó Kiss Csaba nyitott, a közönségéhez az alkotók révén is kötődő teátrumot ígér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában