Helyi közélet

2012.01.29. 16:39

Hitvallás fotókon

Ózd - Csikai Sándor zenetanár,református kántor, fotóiból nyílt időszaki kiállítás Hitvallás címmel az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának előterében,melyet Tóth Sándor lelkipásztor ajánlott az érdeklődők figyelmébe a tárlat megnyitásakor.

Ózd - Csikai Sándor zenetanár,református kántor, fotóiból nyílt időszaki kiállítás Hitvallás címmel az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának előterében,melyet Tóth Sándor lelkipásztor ajánlott az érdeklődők figyelmébe a tárlat megnyitásakor.A kiállított természetfotók szinte mindegyikén olvashatók bibliai idézetek,már csak ezért sem mondható szokványosnak ez a fotótárlat. Csikai Sándor , Ózd város szülötte, aki 1969. november 3-án csodálkozott rá a világra.Zenei alapismereteit az ózdi Erkel Ferenc Zeneiskolában kezdte Mócz Ferenc növendékeként. Tanári diplomáját a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének esti tagozatán végezte 1998-ban. -Ezen a kiállításon életem 3 fontos része találkozik egymással- mondja Csikai Sándor,majd így folytatja: - Időrendben első helyet a természetjárás foglal el. Kicsi korom óta szeretek utazni,barangolni. A gyalogtúrázást Rockenbauer Pál " Másfél millió lépés Magyarországon" című közismert filmsorozata szerettette meg velem. A természetben elsősorban az erdőt,a vizeket,a hegyeket,a sziklás kilátóhelyeket kedvelem.

Időrendben a második,de fontosságában első Isten igéje. 1987-88 ban kerültem szorosabb kapcsolatba Istennel és a Bibliával. Azóta életem irányítója,erőforrása. Harmadikként említeném azt,hogy a fotózás iránti érdeklődésem közel húsz éve,pontosabban 1994-ben kezdődött-mondja a tanár úr. Végül így fogalmaz: -Hitvallásnak készültek ezek a képek. Hitvallásnak a Teremtőről.Nem tehetem,hogy ne mondjam el,amit láttam. Én csak elmondom,csak megmutatom,hogy mit láttam.Talán nem is a képek fontosak igazán,hanem a táj.Ne rólam szóljanak,ne a tolmácsról,hanem Alkotójukról valljanak szépségükkel a hegyek,a vizek a fák. A bibliai idézetes képeket 2004-től készítek. A Teremtő Isten megszólal teremtményein keresztül és Igéjén keresztül. A két Isteni Szó összhangját keresem az idézetes képekhez: Mit mond a táj ? Mit mond az Ige ? Talán sikerült összhangot találni,hogy megoszthassam a látogatókkal.A kiállított képek hitvallásom a hegyek,vizek és erdők szeretetéről,és az őket teremtő,életemet örömmel,fénnyel megtöltő,hűségesen szerető Istenről.

A kiállítás március 28-ig látogatható az Ózdi Városi Könyvtárban Petőfi tér 1 szám alatt.

Kerékgyártó Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában