Helyi közélet

2012.01.09. 15:53

Hirtelen csaptak fel a lángok Miskolcon

Miskolc - A négy éves gyereket még ki tudta menteni az anya, a másfél éves a tűzben lelte halálát.

Miskolc - A négy éves gyereket még ki tudta menteni az anya, a másfél éves a tűzben lelte halálát.

Egy másfél éves gyerek halt meg abban a tűzben, ami hétfőn délelőtt keletkezett egy miskolci, Kőporos úti házban. A háromgyerekes családból az édesanya és a két kisebbik gyerek tartózkodott otthon, a legidősebb gyerkőc óvodában volt, a családfő pedig vasárnap utazott vissza dolgozni Németországba. A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint az anya a másfél éves gyerekkel a tetőtérben tartózkodott, amikor lentről valami pukkanást hallott. Lerohant a földszintre és látta, hogy mindenfelé lángok csapnak fel. Ölbe kapta a négyéves gyereket, és kiszaladt vele a házból, de amikor már indult volna vissza a kicsiért, a tűztől nem tudta megközelíteni.

Egy szomszéd is berohant az égő házba, de – mint munkatársunknak elmondta – a lángoktól nem látott semmit, nem találta a gyereket, mert már őt is kezdte megperzselni a tűz. Szedlák János a negyedik emeleti Győri kapui lakásában hallott egy robbanást, majd az ablakból látta, hogy fekete füst csap fel a ház tetőszerkezetéből, aztán a lángok is azonnal megjelentek, a hőségtől pedig robbanni, pukkadozni kezdett a tető palahéjazata.

Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a miskolci tűzoltók két gépjárműfecskendővel érkeztek a helyszínre, és azonnal hozzáláttak a tűz oltásához. Miután a tüzet lefeketítették, a kiégett épületben megtalálták a gyerek holttestét. Hogy mi okozta a tüzet, még nem tudni, a tűzvizsgáló jelentése még nem készült el. Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa elmondta, a rendkívüli haláleset körülményeinek vizsgálatát a megyei rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával megkezdte.

Úgy értesültünk, hogy a tűzből kimenekített négy éves gyermeket a megyei kórház gyereksebészetére szállították, de légúti égéses sérülései nincsenek, csak megfigyelésre tartották benn a kórházban.

ÉM-SZP


Miskolc, 2012. január 9., hétfő (MTI) - Egy gyermek holttestére bukkantak a tűzoltók egy miskolci családi házban, amely teljes terjedelmében égett hétfőn - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. A rendőrség tájékoztatása szerint a kigyulladt házban egy nő tartózkodott a két gyermekével, de csak az egyik gyereket sikerült kijuttatnia az épületből.

Miskolc - Tűz ütött ki egy Miskolc Kőporos úti családi házban. Mint Rinyu Zsuzsanna a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a ház bútorzata és tetőszerkezete kapott lángra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában