Helyi közélet

2012.01.10. 13:36

Fel! Készülés! - Havas diósgyőri x-faktor

Miskolc - Így van ez: amikor nekivágunk, akkor mindig elkezd szakadni a hó! - mondja Vitya, túl az edzés derekán. Ő már csak tudja; lehúzott jó pár felkészülést Diósgyőr mezben.

Miskolc - Így van ez: amikor nekivágunk, akkor mindig elkezd szakadni a hó! - mondja Vitya, túl az edzés derekán. Ő már csak tudja; lehúzott jó pár felkészülést Diósgyőr mezben.

Diósgyőri Stadion, 3 néző. A lelátón Szentes Lázár, a kerítés mellett Bálint bá, és végül a krónikás. A hóesésben először Javier Reyes erőnléti edző érkezik, aki azonnal szemrevételezi a pályát, majd a stábból Magyari Viktor és Nagy István teát hoz ki a hazai kispadhoz.

Aztán szállingóznak a főszereplők. A főnök, Benczés Miklós fél szavakból megérti segítőjét Vitelki Zoltánt, aki ír valamit, majd Reyes egy hangos "come on"-nal jelzi, hogy kezdődhet a móka. Elsőre 10 perc futás. Amíg a fiúk szenvednek van idő megkérdezni Benczés Mikit, hogy ki is az a titokzatos "Mr X"?

Hó? Hideg? Nem téma

"Naponta százszor teszik fel nekem a kérdést..." - válaszolja. Majd mosolyogva nem mond semmit. Illetve annyit, hogy hétfőn Telkiben, az edzőknek rendezett szakmai napon is ezt kérdezte tőle mindenki. Még próbálkozom néhány névvel, ám Miki arca nem változik. A csapatát lesi, ahogy rója a köröket.

Jó néhány kör után lazítanak a diósgyőriek, majd a változatosság kedvéért ismét 10 perc futás. Az ős-diósgyőri pályaedző, Vitelki Zoli azt mondja, hogy néhány éve nem gondolta volna, hogy Magyarországon, Diósgyőrben spanyol játékosok jelentkeznek az év elején edzésre.

- Hó? Hideg? Nem téma. Nem is lehet, ha profi egy játékos - teszi hozzá egy másik téma kapcsán Vitya. A kerítés mellől pedig egy erős bariton szólongatja. Hát persze, hogy Bálint bá. - Igen, edzhet George, az orvos megengedte - nyugtat meg minket. - De Abduról nem tudunk meg semmit.

Jó kedvvel

Valamivel később már teát szürcsöl a csapat, hogy aztán a jó kedélyű hispán erőnléti tréner játékos gyakorlatokkal dobja fel a hangulatot, amiben úgy fest amúgy sincs hiba. Könnyednek tűnnek a feladatok, de persze a játékosságban sokkal több lemérhető dolog van.

A lelátóról Szentes Lázár szemléli a birodalmat, a Csapatot, a krónikásnak pedig bevillan, hogy ő  biztosan tudja, hogy ki is az a "Mr X"...

Lassan vége az edzésnek. A java pedig majd most kezdődik el.

(Juhász-Léhi István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában