Helyi közélet

2012.01.08. 17:15

Felsőzsolcai polgármester: a kormány tartotta a szavát

Felsőzsolca (MTI) - A kormány tartotta a szavát, amikor Felsőzsolcán 2010 végén elindította a gátépítési projektet - mondta Tóth Lajos (független) , a település polgármestere vasárnap.

Felsőzsolca (MTI) - A kormány tartotta a szavát, amikor Felsőzsolcán 2010 végén elindította a gátépítési projektet - mondta Tóth Lajos (független) , a település polgármestere vasárnap. A városvezető abból az alkalomból beszélt újságírók előtt, hogy a történelmi egyházak képviselői megáldották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést egy esetleges újabb árvíz ellen védő, újonnan épült gátat.

A Miskolchoz közeli városban 2010 nyarán pusztított az árvíz, csaknem kétszáz házat döntve romba, illetve rongálva meg. Tóth Lajos elmondta: a gátépítés 3,5 milliárd forintba került, a hat kilométeres töltés teljes mértékben megvédi a mintegy 7000 lakosú települést. A körgátat a pusztító árvíz szintjétől mindenütt legalább egy méterrel magasabbra építették, a speciális víztaszító betonból készült védmű mentén pedig zsilipek működnek.

A vasárnap megszentelt gát már tavaly nyár végére elkészült, megtörtént a műszaki átadása is. A kormány a Sajó-menti árvízvédelmi beruházásokra mintegy 7,3 milliárd forintot fordított. Felsőzsolcán az elmúlt évben több árvízi beruházás valósult meg. A körgát megépítésén túl egyebek mellett megtisztították, kikotorták a Kis-Sajó árvízi medrét, a vasúti ártéri hídnyílások szelvényeit, lebontották a régi bekötő utat, és az ott lévő híd maradványait.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában