Helyi közélet

2012.01.30. 10:30

Étteremből lopott Miskolcon, de minek

Miskolc - Hátizsákot, cipőt, mobiltelefont lopott egy férfi egy miskolci étteremből, ahová utána visszatért, mert ételt is akart kérni.

Miskolc - Hátizsákot, cipőt, mobiltelefont lopott egy férfi egy miskolci étteremből, ahová utána visszatért, mert ételt is akart kérni. Az egyik miskolci étterembe kértek rendőri intézkedést, mert egy fiatal férfit lopás gyanúja miatt visszatartottak. Az azonnal helyszínre érkező járőröknek az üzlet tulajdonosa elmondta, hogy a délutáni órákban észlelték, hogy az étterem gazdasági folyosójáról eltűnt a szakács hátizsákja, a benne lévő cipővel együtt, illetve dzsekije zsebéből a mobiltelefonja is.

Az épületen több biztonsági kamera is működik, ezek felvételeit visszanézve azt látták, hogy egy idegen férfi a csak kilincsre zárt gazdasági bejáraton keresztül bemegy. Az is látható még a, hogy ugyanezen férfi a folyosón a szakács dzsekijének zsebében kutat. Mielőtt az étterem tulajdonosa a bejelentést megtehette volna, a lopással gyanúsítható férfi ismét megjelent a gazdasági folyosón, akit ekkor a dolgozók kérdőre vontak. A férfi azt mondta, hogy csak ételt akart kérni. Ekkor azonban az étterem tulajdonosa és munkatársai az elkövetőt a rendőrjárőr megérkezéséig visszatartották.

A lopással gyanúsított 45 éves férfi a rendőröknek elmondta, hogy első alkalommal lopni ment az étterembe, ahol látta, hogy a hátsó ajtó nyitva van. Az elemelt értékeket átnézve azonban azt tapasztalta, hogy egyiket sem tudja hasznosítani, mert a telefont nem tudja kinek eladni, illetve a cipő nem volt jó a lábára. Ekkor a hátizsákot egy népkerti padon hagyta, a telefont pedig a kukába dobta. Másodszor azonban már valóban ételt akart kérni saját részére az étteremből.

A Miskolci Rendőrkapitányság gyorsított eljárás keretében a tolvajt bíróság elé állította, melynek eredményeként lopás bűncselekményért 1 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. A Bíróság továbbá egy korábbi ügyben még le nem töltött 10 hónap börtönbüntetést is megítélte az elkövetőnek, illetve egy másik esetben 2 hónap kedvezménnyel történő szabadulás tartamát is beszámítani rendelte, így összesen 2 év 6 hónapos börtönbüntetést kapott, melynek letöltését már meg is kezdte - tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában