Helyi közélet

2012.01.23. 15:37

Edelényi ruhagyár: Se pénz, se továbbfoglalkoztatás

Edelény, Miskolc - A szakszervezet is támogatja az elbocsátott varrodai dolgozókat; tárgyalna, de a pertől sem riad vissza.

Edelény, Miskolc - A szakszervezet is támogatja az elbocsátott varrodai dolgozókat; tárgyalna, de a pertől sem riad vissza.

A Bánya- Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete is felkarolta annak a 180 edelényi varrodai dolgozónak az ügyét, akik január elejei elbocsátásáról lapunkban már beszámoltunk – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet hétfőn tartott Varga Éva, a szakszervezet alelnöke, a ruházati dolgozók érdekképviseletének elnöke. Mint Varga Éva összefoglalta, az edelényi Lux-Gold Kft. január elején egyik pillanatról a másikra elküldte dolgozóit, és tette mindezt úgy, hogy a dolgozókat decemberi fizetésük gyors kifizetése és továbbfoglalkoztatásuk ígéretével rávette, írják alá, hogy munkaviszonyuk közös megegyezéssel szűnik meg. Mint Varga Éva kifejtette, a dolgozóknak azt ígérték, hogy ebben az esetben napokon belül megkapják elmaradt bérüket, valamint az elhelyezkedéshez, illetve az álláskeresési támogatás megállapításához szükséges papírjaikat, de ezekhez a volt dolgozók a mai napig nem jutottak hozzá.

A Varga Éva elmondta még: kereste a cég tulajdonosát, de nem sikerült beszélnie vele, holott a szakszervezetnek az a célja, hogy a dolgozók érdekében mielőbb megállapodást kössön, főleg az elmaradt bérek kifizetése vonatkozásában. Amennyiben nem járnak eredménnyel a tárgyalások, a szakszervet munkaügyi bírósághoz fordul az elmaradt munkabér és a szándékos félrevezetés miatt, tette hozzá Varga Éva, akitől megtudtuk: bár az érdekképviseletnek 10-15 tagja dolgozott a cégnél elbocsátásukkor, a többiek érdekeit is képviselik, mert az Edelényben történtek iskolapéldái lehetnek annak, hogyan tud kibabrálni a foglalkoztató a munkavállalóival.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában