Helyi közélet

2012.01.16. 16:37

„Odahathat” a Városháza?

Miskolc - Feltettük a kérdést Dobos Tímeának, a Városháza szóvivőjének: van-e lehetősége a város vezetésének „odahatni” a Művészetek Házára, hogy a kötbért elengedje?

Miskolc - Feltettük a kérdést Dobos Tímeának, a Városháza szóvivőjének: van-e lehetősége a város vezetésének „odahatni” a Művészetek Házára, hogy a kötbért elengedje?

A szóvivő elmondta: a Művészetek Háza önálló intézmény, saját vezetői vannak, akik a törvényi keretek között maguk irányítják az intézményt, abba a város vezetésének közvetlenül nincs és nem is lehet beleszólása.

Juhász Rita, a Művészetek Háza vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a 4-Dance két előadást hirdetett meg, decemberben január 13-ára és 14-ére, ez utóbbi volt a jótékonysági előadás. Január 12-én a stúdió vezetője bejelentette, hogy nem adtak el elegendő jegyet, ezért a 13-ai előadás elmarad. A MűHa nem a jótékonysági előadás hanem az azt megelőző napra tervezett elmaradása miatt számlázta ki a kötbért, amit a decemberben megkötött szerződés tartalmaz, és amiről Hutter Lindának is tudomása volt. A MűHa egyénként támogatóként nem számolt fel a stúdiónak terembérleti díjat, csak a rezsiköltséget kérte az előadásokért. Az eladott jegyekből 748 ezer forint bevétel származott.


Miskolc - A daganatos betegségben szenvedő miskolci Matisz Barbara és családja támogatására a 4-Dance Tánc- és Musical Stúdió jótékonysági előadásokat szervezett, amelyeket január 13-án és 14-én tartották volna meg a Művészetek Házában, azonban nem sikerült a megfelelő mennyiségű jegyet eladni, ezért a pénteki előadás elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában