Helyi közélet

2012.01.19. 13:47

DIP: elhatározták az ingatlan megosztást

Miskolc - <a href="http://www.boon.hu/ertelmes-parbeszed-a-dip-ben/1886368" target="_blank">Mint arról beszámoltunk</a>, szerdán a volt DIGÉP üzemterületére betelepült vállalkozások - , mint osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlan tulajdonosai - eredményes, a napirendi pontok megvitatásán túl további kérdésekben is konszenzust hozó tulajdonosi gyűlése.

Miskolc - Mint arról beszámoltunk, szerdán a volt DIGÉP üzemterületére betelepült vállalkozások - , mint osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlan tulajdonosai - eredményes, a napirendi pontok megvitatásán túl további kérdésekben is konszenzust hozó tulajdonosi gyűlése."A taggyűlés összehívására azért került sor, mert a résztulajdonnal bíró tulajdonosoknak a pályázatok, és hitelfelvételek során a hozzájárulások megszerzése a ma már nagyszámú, mintegy 50 fős tulajdonosi számra tekintettel nehézkessé, kezelhetetlenné vált." - nyilatkozta érdeklődésünkre Dr. Fodor Gyöngyi ügyvéd, a közgyűlés levezető elnöke. "A tulajdonosok a telekmegosztás kérdésében megismerték a lehetséges alternatívákat -például a telekmegosztás után a telekrészek önálló helyrajzi számot kapnak - , ugyanakkor a jelenlevők egyhangú igen szavazatával elhatározták a jelenleg közös tulajdonban lévő, mintegy 44 hektár területű ingatlan megosztását. Felhatalmazták és kijelölték a megosztással kapcsolatos feladatok koordinálása érdekében azon tulajdonostársaikat, akik érdemi tárgyalásokat folytathatnak."

Kölcsönös együttműködés

Az ügyvédnőtől megtudtuk azt is, hogy a megjelentek az egyes tulajdonosi ingatlanhányadok közműhálózat fejlesztéséhez előzetes elvi hozzájárulásukat adták azzal, hogy a megvalósuló fejlesztés jogos érdekeik sérelmével nem járhat, majd módosították az írásos szavazás rendjét. "Az egyebek napirendi pont keretében felmerült az ingatlan fenntartásával járó terhek viselésének, felhasználásának kérdésköre, melynek kapcsán a felek újabb gyűlés megtartását látták indokoltnak." - tette hozzáé Dr. Fodor Gyöngyi. "Előkészítésére, az írásos anyagok kiküldésére a DIGÉP Ipari Park Kft tulajdonostársat kérték fel - aki egyben szolgáltató is a felek viszonyában. A felszólalások során az elmúlt időszak történései, így kifejezetten a villamosenergia szolgáltatás kérdéskörben a tulajdonosok álláspontjai közeledtek egymáshoz. Kinyilvánították a szerződéskötés szükségességét, a kölcsönös együttműködést, amely az álláspontok közelítésével megnyugtató módon előre mutat."

(JLI) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában