Helyi közélet

2012.01.12. 11:23

Bíróság elé állítások Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A közelmúltban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság több esetben is bíróság elé állítással zárt le és fejezett be büntetőügyeket. <h2 style="text-align: center;">

Kazincbarcika - A közelmúltban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság több esetben is bíróság elé állítással zárt le és fejezett be büntetőügyeket.

Sajószentpéteri fémtolvajok a zagytározóban

Január 6-án délután egy sajószentpéteri férfi és annak fiatalkorú fia egy vegyi üzem körbekerített zagytározójából hulladékvasat ásott ki és próbált meg eltulajdonítani. A cselekményük során azonban tetten érte őket a cég biztonsági szolgálata.

A jogtalan behatolással, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt őrizetbe vett személyekkel szemben harmadnapra – az időközben megtörtént bíróság elé állítás eredményeként - a Kazincbarcikai Városi Bíróság nem jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetést, illetve 6 hónapi felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki.

Konyhapénzzel távozott a betörő Felsőkelecsényen

Január 6-án valamivel éjfél előtt Felsőkelecsény egyik lakóházába ablakbetörés módszerével hatolt be, majd a lakóház konyhájából eltulajdonított mintegy másfélezer forintot egy helyi férfi. Az elkövetés után tetten ért betörőt a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.

Január 9-én gyorsított eljárásban kezdeményezték bíróság elé állítását, melynek eredményeként a Kazincbarcikai Városi Bíróság első fokon 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Másnapra elkészült a barcikai garázda számlája

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétsége miatt indított eljárást egy helyi férfival szemben, aki január 8-án késő este a kapitányság épülete előtt hangosan kiabált, majd az ott elhelyezett két szemétgyűjtő edényt a helyéről lerúgta.

Az erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő férfinak nem került sokba bejutni a kapitányság épületébe, ugyanis azonnal előállították, majd őrizetbe vételét követően már a rendőrség vendégszeretetét is élvezhette.

A másnap bíróság elé állítás keretén belül megtartott tárgyalás eredményeként a garázdát a Kazincbarcikai Városi Bíróság bírája első fokon 300 ezer forintos pénzbüntetéssel honorálta.

- A Kazincbarcika i Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában