Helyi közélet

2012.01.31. 19:22

Ambrus Attila: Korongtól korongig

Sátoraljaújhely - Ambrus Attila Csíkszeredán kezdett jégkorongozni, majd Magyarországra költözése után megfordult a Fradi, és védett az Újpest hokicsapatában.

Sátoraljaújhely - Ambrus Attila Csíkszeredán kezdett jégkorongozni, majd Magyarországra költözése után megfordult a Fradi, és védett az Újpest hokicsapatában.

Miután tizenhét év fegyházbüntetést kapott, és mint olyan rab, aki már egyszer megszökött az igazságszolgáltatás elől, a Sátoraljaújhelyi Börtön és Fegyház szigorúan őrzött részlegébe került. Innen csak azután kerülhetett át a fegyháznál valamivel nagyobb szabadságot biztosító börtön részlegbe, hogy évekig jó magaviseletet tanúsított. Itt már lehetősége nyílott rá, hogy tanuljon, börtönévei alatt kommunikációszakos diplomát szerzett, és ez a könnyítés tette lehetővé számára, hogy teljes büntetése kitöltése előtt öt évvel szabadlábra kerülhessen. Ambrus Attila tevékenyen részt vett a börtön kézműves szakkörében, ahol újra a korong iránti szenvedélyének hódolt, csak ezúttal nem elütötte vagy elkapta, hanem pörgette – mázas kerámiaedényei, vázái még mindig megvásárolhatók a börtön ajándékboltjában.

ÉM


Sátoraljaújhely - Tizenkét év után a sátoraljaújhelyi fegyintézetből szabadult Ambrus Attila.

Sátoraljaújhely, 2012. január 31., kedd (MTI) - Szabadlábra került Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában