Helyi közélet

2012.01.31. 15:14

Ambrus Attila: A hátsó kapun a szabad életbe

Sátoraljaújhely - Tizenkét év után a sátoraljaújhelyi fegyintézetből szabadult Ambrus Attila.

Sátoraljaújhely - Tizenkét év után a sátoraljaújhelyi fegyintézetből szabadult Ambrus Attila.

A „Whiskys rabló” néven elhíresült Ambrus Attila kedden hajnalban három óra előtt pár perccel hagyta el a sátoraljaújhelyi fegyintézetet, ahonnan ideiglenesen szabadult.

Várakozás

Ambrus Attilát annak idején a média tette híressé, így az sem volt meglepő, hogy a kilencvenes évek egyik leghírhedtebb rablójának szabadulásakor is jelen lesznek az újságírók. Február elsején éjféltől mintegy 30-35 sajtós várta Ambrus Attila első – immár szabadon eltöltött – perceit. A várakozók között zömmel fotósok és operatőrök voltak, illetve civilek is szerették volna megörökíteni a whiskys első szabad lépéseit. A nagy szám azért is volt indokolt, mert néhány médium több fotóssal is képviseltette magát. Ugyanis a sátoraljaújhelyi fegyház és börtönnek két bejárata is van. Ezek közül az Újhelyen átutazóknak a Kazinczy utcai főbejárat az ismertebb, az impozánsabb.

A hátsó kapu a Mártírok útjára nyílik. A hatalmas vaskapu előtt szoktak gyülekezni a látogatók, akiket itt engednek be a fegyintézet területére. Nehéz volt eldönteni, a távozás melyik módját választja Ambrus Attila, ezért a felkészültebbek mindkét bejárat elé állítottak egy stábot. A meglehetősen fagyos éjszaka nem könnyítette meg a várakozást, az alaposan felöltözött sajtósok mindegyike igyekezett minél több mozgással melegíteni magát.

Nyilatkozat nincs

Újságíró viszonylag kevés tartózkodott a helyszínen. Ennek megint csak megvolt az oka, mégpedig az, hogy az utóbbi években Ambrus Attila igyekezett kerülni a sajtónyilvánosságot. A közelmúltban az újhelyi rabok által készített alkotások árverezésekor ki is jelentette az újságíróknak, hogy nem kíván szerepelni és vélelmezhető volt, most sem lesz ez másként, azért a legelszántabbak így is vették maguknak a fáradtságot, hogy fagyoskodjanak a bizonytalan nyilatkozatért.

Hajnali három óra előtt pár perccel egy furgon parkolt le a Mártírok úti kijárat előtt, majd kisvártatva kilépett Ambrus Attila, aki a hideg idő ellenére eléggé vékonyan volt felöltözve. Szó nélkül a furgonhoz ment, bepakolta a holmiját, majd elhajtott volna, de az autó jobboldali ajtaja becsukódás közben megakadt egy láncban. Ezt kihasználva a fotósok kattogása közben egy riporter megkérdezte Ambrus Attilától, mihez kezd most a szabadulása után. „Nem tudom még, megmondom őszintén” – ennyit felet a kérdezett a kezét fázósan összedörzsölve, majd annyit kért még a képrögzítőktől, hogy a kapcsolattartója, azaz a furgon vezetője arcát ne mutassák a felvételeken. Ezt követően beszállt a furgonba és elhajtott.

ÉM


Sátoraljaújhely, 2012. január 31., kedd (MTI) - Szabadlábra került Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.

Sátoraljaújhely - Tizenkét év után feltételesen kerül szabadlábra Ambrus Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában