Helyi közélet

2012.01.20. 11:02

Áldozatot követelt a hideg Borsodban

Edelény - Edelényben holtan találtak egy 54 éves helyi férfit, halálát az elsődleges megállapítások szerint kihűlés okozta.

Edelény - Edelényben holtan találtak egy 54 éves helyi férfit, halálát az elsődleges megállapítások szerint kihűlés okozta. Edelény belterületén a Bódva folyó gyaloghídja mellett járókelők egy földön fekvő férfit találtak, aki már nem adott életjelet. A helyszíni szemle során a rendőrjárőrök megállapították, hogy az 54 éves férfi feltehetően megcsúszott, elesett és ittassága miatt nem tudott felállni. A férfi halálát az elsődleges orvosi megállapítások szerint kihűlés okozta. Bűncselekményre utaló adat nem merült föl. A haláleset körülményeit szakértő bevonásával az Edelényi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja- tájékoztatta a Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, a B.-A.-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferense.

Információs háttér

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig a már tizenegyen haltak meg. A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak. A rendőrség kéri az állampolgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon. A probléma azonban nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is *túlélni* a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában