Helyi közélet

2012.01.05. 15:08

A polgármestert várják a Látványtárba

Miskolc - Úgy látszik, az önkormányzat is nyit afelé, hogy Miskolcon maradjon a Látványtár.

Miskolc - Úgy látszik, az önkormányzat is nyit afelé, hogy Miskolcon maradjon a Látványtár.

A Látványtár gyűjteményének ügye hetek óta téma lapunkban és az Észak-Agora levelezőfórumon. Barna György tulajdonos ugyanis el akarta adni gyűjteményét, azzal indokolva ezt, hogy a város nem támogatja a Látványtár működését. Többször is hangsúlyozta: nem pénzt kér, csupán azt, hogy szűnjön meg a hátrányos megkülönböztetése, azaz, például szerepeljen miskolci idegenforgalmi kiadványokban.

Az eladás hírére a civilek is megmozdultak, és a gyűjtemény megmentésére munkacsoport alakult. Majd szerdán dr. Kriza Ákos polgármester levele is megérkezett, amelyben egy „szakemberekből álló csoport létrehozását” javasolja, ahol egyeztetni lehet az elképzeléseket és „ahol végül, egy szakmai-idegenforgalmi szempontokat is maximálisan figyelembe vevő megoldás születhet”. Segítségképpen felajánlotta, hogy a MIK Zrt. helyiség-hasznosítással foglalkozó illetékese is álljon Barna György rendelkezésére, hogy közösen találhassanak megoldást.

Végleg itt maradjon

Mit szól ehhez Barna György? Lapunknak elmondta: örömmel értesült arról, hogy a polgármester érdemi előkészítő megbeszélésekre hatalmazza fel munkatársait. Szerinte az elsődleges cél a Látványtár rövidtávú megmentése, de ami ennél fontosabb, a gyűjtemény végleges itt tartása. Azt is elmondta: a munkacsoport kidolgoz majd egy olyan javaslatot, amely előkészítheti a polgármester döntését. Barna György azt is elmondta: válaszlevelet írt dr. Kriza Ákosnak, amelyben arra kérte, látogasson el a Látványtárba.

Mikor áll fel a munkacsoport és mikor látogat el a polgármester a Látványtárba? – kérdeztük az önkormányzatot. Dobos Tímea városházi szóvivő csütörtök délelőtt elmondta: még nem kapták meg Barna György levelét, de amint a munkacsoport megalakul és időpont is lesz a találkozásra, azonnal értesítik a sajtót.

ÉM-NSZR


Miskolc - Párbeszédet kezd a Látványtár ügyében a város és a tulajdonos.

Miskolc - Polgármesteri válasz Barna Györgynek, a Lézerpont Látványtár alapítójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában