Helyi közélet

2012.01.23. 14:55

A hallgatás ára Sátoraljaújhelyen: zsaroló „chat-lakozott” rá a privire

Sátoraljaújhely - Volt élettársa korábbi internetes beszélgetésének tartalmát használta fel egy férfi, hogy a sértettet megfenyegetve pénzt szerezzen. A zsaroló azonban pórul járt, mert a pénzátadásnál már a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság nyomozói is jelen voltak.

Sátoraljaújhely - Volt élettársa korábbi internetes beszélgetésének tartalmát használta fel egy férfi, hogy a sértettet megfenyegetve pénzt szerezzen. A zsaroló azonban pórul járt, mert a pénzátadásnál már a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság nyomozói is jelen voltak.

Volt élettársa tavaly év végi internetes „privát” beszélgetéséhez fért hozzá, majd annak nyilvánosságra hozatalával zsarolta meg ex-párja chat-partnerét egy 26 éves férfi. Az elkövető hogy a sértett internetes magánbeszélgetésének kitudódása családi körülményeiben kárt ne tegyen 30.000 Ft-ot, valamint 2 köbméter nyárfát kért „diszkréciójáért”.

A zsaroló egyébként volt élettársa internetes jelszavát még kapcsolatuk fennállása idején tudta meg, aki bízva abban, hogy partnere nem él vele vissza önként adta meg részére.

Január közepén a sértett és a fenyegető telefonon megállapodtak abban, hogy egy sátoraljaújhelyi sörözőben január 18-án találkoznak, ahol majd a sértett eleget tesz a követelésnek.

A zsaroló nem sejtve, hogy a találkozón „meglepetésvendégek” is jelen lesznek, a megbeszélt helyen átvette hallgatásának árát. Az Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói azonban a sértett időközben megtett feljelentése alapján a szórakozóhelyre és környékére figyelőszolgálatot szervezve elfogták a zsarolót.

Az elkövető a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra történt előállítását követően, gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte. A már büntetett előéletű férfi tavaly október végén szabadult hatóság félrevezetése, garázdaság és testi sértés miatti fogházbüntetéséből.

A 26 éves bodroghalmi M.Zs-t - őrizetbe vételét követő másnap - bíróság elé állításos eljárás keretében a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság nem jogerősen, 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A vádlott enyhítésért fellebbezett, azonban a taláros testület az elkövetett bűncselekményre és annak körülményeire tekintettel a másodfokú bíróság jogerős határozatáig előzetes letartóztatásba helyezte. A vádlottat így a megtartott tárgyalást követően közvetlenül, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön Intézetbe kísérték át.

- A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában