Helyi közélet

2011.12.04. 13:59

Zemplénben nem volt nagy roham

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Bronzvasárnapon átlagos hétköznapi forgalmat bonyolítottak a sárospataki és sátoraljaújhelyi üzletek.

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Bronzvasárnapon átlagos hétköznapi forgalmat bonyolítottak a sárospataki és sátoraljaújhelyi üzletek.Bronzvasárnapon még nem érződött a nagy karácsonyi bevásárlási láz Zemplén két legnagyobb városában, Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen.

Jönnek a szlovákok

Újhelyen a határ közelében telepedett meg egy nagy áruházlánc üzlete, amelynek a parkolója majdnem megtelt vasárnap délelőtt, így talán ez volt az egyetlen kivétel. Itt a megszokott hét végi forgalmat bonyolították le. A parkolóban álló szlovák rendszámú autók nem egyértelműen bizonyították azt, hogy tulajdonosaik is a terebesi járásból érkeztek, hiszen Zemplénben is sok magyar jár szlovák – elsősorban terebesi – rendszámú autóval, de az üzletben sok helyen lehetett szlovák szót hallani, így ott már érezhető volt, a hét vége és a határ közelsége miatt megnőtt Újhely vonzereje.

– A karácsony miatt jöttünk egyértelműen és alapvetően műszaki cikkeket nézegetünk – mondta a Solymos család feje, aki feleségével és nagyobb lányával Királyhelmecről érkezett. – Igaz, hogy olcsóbbak lettek a műszaki cikkek az utóbbi években, de nem is tartanak sokáig. Apróbb ajándékokat szeretnénk, mert nagy a család és magunkat is szeretnénk meglepni egy „lapostévével”, de azt nem biztos, hogy itt vesszük meg. A körforgalomnál az üzletközpontban is van egy műszaki áruház, ott is szétnézünk, ahol kedvezőbb az árfekvés, ott vásárolunk. Szeretnénk ma letudni az ajándékok zömének a megvásárlását, hogy az utolsó napokban már ne kelljen kapkodni. A pénz összejött rá, év eleje óta rakunk félre a karácsonyra, másként nem tudnánk megoldani. Van itt egy pénzváltó is, elég jó áron számítják be az eurót.

Patak üres

Tizenegy óra után Sárospatak megszokott őszi vasárnapi arcát mutatta. Az utcákon alig lehetett embereket látni, a kisebb üzletek közül több olyan is akadt, amely ki sem nyitott vasárnap, ezzel is spórolva talán a rezsiköltségeken.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában