Helyi közélet

2011.12.28. 18:51

Van áram a Digép Ipari Parkban

Miskolc - Sikeresen alkudozott a Digép Ipari Park az áramszolgáltató ÉMÁSZ-szal.

Miskolc - Sikeresen alkudozott a Digép Ipari Park az áramszolgáltató ÉMÁSZ-szal.

Szerda délutánra sikerült tető alá hozni azt a megállapodást, amelynek révén újra megindulhatott a kedden reggel 8 órakor beszüntetett áramszolgáltatás a Digép Ipari Park területén. Az ÉMÁSZ – többszöri figyelmeztetést követően – azért kényszerült a szolgáltatás kikapcsolására, mert 54,2 millió forint számlatartozás halmozódott fel. Ez igen érzékenyen érintette a park területén működő mintegy félszáz vállalkozást, amelyek többsége kénytelen volt elállítani a termelését.

A felek azt nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen garanciát (banki, vagy jelzálog) mutatott be a DIP, de – mint a cégvezetés jelezte – a jövő évre vonatkozó szolgáltatási megállapodásban az ÉMÁSZ az eddigieknél nagyobb fizetési fegyelmet és biztosítékokat vár el. Az ipari park vezetése is hasonló szigorúsággal jár majd el a területén lévő társaságokkal szemben, azaz nem engedi, hogy a fegyelmezetlenül fizetők miatt a rendesen fizető cégek járjanak rosszul. A DIP ügyvezetője kijelentette: december 31-ig mindenki kap áramot, jövőre pedig csak azok, akikkel sikerül az új megállapodást megkötni.


Miskolc - Megegyeztek a sok tíz millióval tartozó DIP-pel, de jövőre még szigorúbban járnak el.

Miskolc - Megszületett a megállapodás a Digép Ipari Park és az áramszolgáltató ÉMÁSZ között, így újra kapják a villamosenergiát az ipari park területén működő termelőtársaságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában