Helyi közélet

2011.12.05. 11:14

Újabb kihűléses halálesetek Borsodban

Edelény, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Miskolc - Két újabb áldozatot követelt a hideg időjárás, ezúttal Edelényben és Sajószentpéteren. Mindkét esetben a helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta és a halál okaként kihűlést állapított meg.

Edelény, Sajószentpéter, Kazincbarcika, Miskolc - Két újabb áldozatot követelt a hideg időjárás, ezúttal Edelényben és Sajószentpéteren. Mindkét esetben a helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta és a halál okaként kihűlést állapított meg.

December elsején reggel házának bekerített udvarán, a földön fekve holtan találtak rá egy 75 éves edelényi férfira. Az idős bácsi azt megelőzően szédülésre, rosszullétre panaszkodott. Más betegsége nem volt, gyógyszert nem szedett.

Egy nappal később, december másodikán ugyancsak házának bekerített udvarán, a földön fekve hűlt ki Sajószentpéteren egy 60 éves férfi. A beszerzett információk alapján az elhunyt italozó életmódot folytatott és ittasságából adódóan már nem tudott a lakásába menni.

Mindkét esetben a helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta és a halál okaként kihűlést állapított meg. A rendkívüli halálesetek bekövetkezésének körülményeit az Edelényi-, valamint a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig már nyolcan haltak meg.

A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban több saját tulajdonú ingatlanban történt kihűlés is előfordult.

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

Fontos hangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

- Az Edelényi-, valamint a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában