Helyi közélet

2011.12.12. 19:55

Olvasó kérdezte - Közmunka: késett az értesítő

Miskolc - Egy nappal később érkezett a levél – van munka – mint ahogy jelentkezni kellett volna.

Miskolc - Egy nappal később érkezett a levél – van munka – mint ahogy jelentkezni kellett volna.December 2-án levelet kapott olvasónk a munkaügyi központ miskolci kirendeltségétől. A levélben az állt, hogy december elsején, azaz egy nappal korábban, reggel 8 órára fáradjon be a Városgazda Kft. telephelyére, ahol takarító és kisegítő munkakörben állást ajánlanak számára. A levélben az is olvasható, hogy ha elmulasztja ezt (vagyis ha a leigazolt közvetítőlapot nem adja le december 9-ig), akkor „az álláskeresők nyilvántartásából a kötelezettség elmulasztásának napjától törlöm, így elveszítheti azon kedvezmények lehetőségét, a emlyekre – mint álláskeresőként nyilvántartott – jogosult lehet.” A kötelességszegésről pedig értesítik a jegyzőt, áll még a levélben.

Olvasónk a levelet is, a borítékot is eljuttatta szerkesztőségünkbe. A borítékon ott a bélyegző, december elsején adták fel a levelet a postán.

– Fizikai képtelenség lett volna így időben odaérni – mondta olvasónk, aki megjegyzi, ő maga beteg, tehát most nem is tudott volna dolgozni. De bizonyára sokan vannak, akik vártak a lehetőségre, és lemaradtak róla.

Be is ment reklamálni a hivatalba, ahol azt mondták neki, hogy (fogalmazott olvasónk) túl későn szóltak a minisztériumból, így is benn voltak 30-án késő estig a dolgozók, hogy postázni tudják a leveleket.

Többen reklamáltak

„Miért nem hívtak minket telefonon? Vagy szóltak a minisztériumba, hogy képtelenség végrehajtani a feladatot?¨ – morfondírozott olvasónk.

A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Miskolci Kirendeltség és Szolgáltató Központja számára elküldtük kérdéseinket, magyarázzák meg a történteket, ők későbbre ígértek választ.

Érdeklődtünk a városgazdáknál is, tapasztalták-e, hogy többen reklamáltak: nem kapták meg időben a levelet. Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. sajtószóvivője (a holdinghoz tartozik e cég is) elmondta, hallottak a problémáról, de érdemben tenni nem tudtak ellene, hiszen a leveleket nem ők küldték ki. Csupán a felvételi eljárás lebonyolítói voltak. Az állásokat egyébként sikeresen betöltötték.

ÉM-HM


Országos programról van szó

November 30-án és december elsején összesen 150 közfoglalkoztatottat vettek fel téli síktalanításra, közterület tisztításra a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft-nél. A munkavégzés ideje december 1-től január 31-ig tartó, kéthónapos, nyolcórás munka. December 11-ig pedig további nyolcvan fő felvételi eljárását folytatták le. Őket napi négy órában alkalmazzák majd, december 12-től jövő év január 31-ig, ugyancsak téli síktalanításra, közterület tisztításra. A közfoglalkoztatottak bérét a munkaügyi központ finanszírozza, országos program keretében, munkaruhát, szerszámokat pedig a Városgazda Kft. biztosít. Tegnaptól, azaz december 11-től így plusz 230 fővel látják el a közterület-tisztítási és téli síktalanítási feladatokat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában