Helyi közélet

2011.12.20. 17:20

Nem lesz rendkívüli ülés Miskolcon

Miskolc - Elmarad a szerdára tervezett rendkívüli miskolci közgyűlési ülés.

Miskolc - Elmarad a szerdára tervezett rendkívüli miskolci közgyűlési ülés.

A város hitelfelvétele lett volna az egyetlen napirendje a szerdára tervezett rendkívüli közgyűlési ülésnek. Ezt jelentette be a decemberi testületi ülés végén dr. Kriza Ákos polgármester. Miután kedden arról érdeklődtünk az önkormányzatnál, hogy mekkora hitelről lenne szó, milyen ingatlanfedezetet tud nyújtani ehhez a város, megérkezett a hivatal közleménye: az ülés elmarad.

Dobos Tímea szóvivő ennek okaként azt írta: a hitellel kapcsolatos közbeszerzési eljárás során további tárgyalásokra van szükség. Azt is megtudtuk: a rendkívüli ülést egy későbbi időpontban - előreláthatóan januárban - a közbeszerzési eljárás és a tárgyalások függvényében tartják meg.

Novemberben a hitel igénybevételéhez szükséges banki biztosíték nyújtásáról döntött a testület. Az akkori előterjesztésben közel 3,7 milliárd forint hitelfelvétel szükségességét tartották indokoltnak. Valamint azt, hogy – a hitelfelvétel esélyeinek javítása érdekében, az eddig meghatározott biztosítékok mellett, további garanciaként – ingatlan fedezetet is nyújtson a város a banknak. Az ellenzék akkor azt kifogásolta, hogy a javaslat nem nevezi meg, mi lenne ekkora hitel esetében az ingatlanfedezet. éppen ezért akkor abban állapodott meg a testület, ha a kérdés aktuálissá válik, akkor arról is döntenek majd a képviselők.

Jelen állás szerint úgy tűnik, erre csak januárban kerülhet sor.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában