Helyi közélet

2011.12.05. 15:57

Mikulás Túra

Miskolc - A Miskolc Városi Diáksport Szövetség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség közösen szervezte meg 2011. december 4-én a kisvonatozással egybekötött Mikulás Túrát Lillafüredre, amelyen a megye és a város oktatási intézményeiből 300 diák vett részt.

Miskolc - A Miskolc Városi Diáksport Szövetség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség közösen szervezte meg 2011. december 4-én a kisvonatozással egybekötött Mikulás Túrát Lillafüredre, amelyen a megye és a város oktatási intézményeiből 300 diák vett részt.A résztvevők a LÁÉV Papírgyári megállójából kisvonattal utaztak Lillafüredre. Itt a Természetjáró Szövetség által biztosított, képzett túravezetők irányításával a kisebbek 4 km-es, a nagyobbak 6 km-es túrát követően érkeztek meg a lillafüredi Erzsébet sétányon található Herman Ottó Emlékház udvarára. Az emlékház udvarát a rendezők ünnepi díszbe öltöztették, ahol több meglepetés is várta a túráról érkezőket. A gyerekek alkalomhoz illő énekekkel csalogatták elő a két Mikulást, akik miután megjelentek minden túrázó tanulót és kísérőt megajándékoztak, majd meleg teával vendégelték meg őket. Ezután minden csoport megtekinthette az Emlékházban berendezett kiállítást. A gyerekeknek Herman Ottó életéről, munkásságáról a tárlatvezető mesélt.

A programon résztvevők a felcsendülő zene hangjára a Mikulással közös táncra perdültek.

Az udvari program végeztével különböző útvonalon tették meg a kisvasút lillafüredi állomásáig vezető utat, majd délután 14.50-kor felszálltak a szerelvényre és sok élménnyel gazdagodva hazautaztak.

A Mikulás túra megszervezéséhez jelentős pályázati támogatást biztosított a Magyar Diáksport Szövetség, amelyet a résztvevők nevében ezúton is köszönünk.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában