Helyi közélet

2011.12.12. 16:25

Megyei épületeket kap Putnok és Mezőcsát

Mezőcsát, Putnok - Ingatlanok önkormányzati tulajdonba adásáról is dönt csütörtökön a megyei közgyűlés.

Mezőcsát, Putnok - Ingatlanok önkormányzati tulajdonba adásáról is dönt csütörtökön a megyei közgyűlés.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár Mezőcsáti Fióklevéltárát a megyei közgyűlés – idén áprilisi határozatával – május 1-jei hatállyal megszüntette. A fióklevéltár megszüntetésével a mezőcsáti ingatlan feleslegessé vált a megyei önkormányzat számára. Dr. Domján László, Mezőcsát polgármestere november 16-án levelében jelezte, hogy a város önkormányzata szívügyének tekinti, hogy a volt fióklevéltári épület a város tulajdonába kerüljön. A város és a Mezőcsáti Református Egyházközség között létrejött megállapodás alapján az ingatlan a helyi középiskolai oktatás céljára megfelel egy kollégium kialakításához.

Dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke támogatja az épület téríytésmentes tulajdonba adását és kéri a közgyűlés csütörtöki ülésén a testület hozzájárulását.

Sportpálya a városiaknak

Hasonló „ügylet” készül Putnokon is, ahol a megyei önkormányzat irányítása alatt működő Serényi Béla Gimnázium és Szakközépiskola jelezte, hogy két ingatlanja a további feladatellátásához nélkülözhetővé vált. Putnok képviselő-testülete pedig kérelmet nyújtott be a megyei önkormányzathoz, hogy az ingatlanok tulajdonjogát térítésmentesen kapja meg.

Az előzményekről tudni kell, hogy Putnok Város Önkormányzata 1991-ben adta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásába a Serényi Béla Gimnázium és Szakközépiskolát, egyben az iskolához tartozó ingatlanokat térítésmentesen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat tulajdonába adta.

Az iskolai ingatlanok közül a kollégiumépület június óta kihasználatlanul áll. Hasznosítására tervei bannak az önkormányzatnak. A sporttelepet az általános és középiskolák tanulói mellett különböző egyesületek is használják edzésekre, mérkőzésekre. Az önkormányzat tervei szerint itt pályázati forrás biztosításával egy-egy szabályos méretű füves és műfüves pályát alakítanak ki.

A megyei közgyűlés csütörtöki ülésén a két putnoki ingatlan átadásáról is tárgyal majd a testület.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában