Helyi közélet

2011.12.28. 10:33

Lesz-e áram a Digép Ipari Parkban?

Miskolc - A Digép Ipari Park (DIP) területén működő cégek és az ipari park vezetése szerdán tárgyal, mert az ÉMÁSZ kedden - több tízmilliós tarozás miatt megszüntette az áramszolgáltatást.

Miskolc - A Digép Ipari Park (DIP) területén működő cégek és az ipari park vezetése szerdán tárgyal, mert az ÉMÁSZ kedden - több tízmilliós tarozás miatt megszüntette az áramszolgáltatást.

11.36: Délután újra tárgyalnak

Nem jutottak eredményre a Digép Ipari Park vezetői és a park területén működő vállalkozások az áramtartozások dolgában. A DIP vezetése az ÉMÁSZ-szal folytatja a tárgyalásokat. Úgy tűnik, hogy az áramszolgáltatás újraindításának már csak az az akadálya, hogy a DIP bankgaranciát adjon a mintegy 54 millió forint tartozás visszafizetésére. A tervek szerint délután 3 óra után újra összegyűlnek az érintettek és várhatóan az eredményről tájékoztatják az érdekelteket.


10.33: A cégek - köztük olyanok is, akik rendben fizették a DIP felé az áramszámlát. Utóbbiak azt szeretnék elérni, hogy az áramszolgáltatást náluk visszakapcsolják. Ehhez azonban a DIP vezetése nem akar hozzájárulni és ezzel patthelyzet alakult ki. Az ipari park ügyvezetője mindössze arra tett ígéretet, hogy tárgyal az ÉMÁSZ-szal és az eredményről tájékoztatja a cégeket.

ÉM


Időnként átfésülöm az egymásra gyűlő sárga csekkeket, majd a határidősöket postára adom. Valamennyi közül az áramszolszolgáltatóét tartom a legnagyobb becsben. Mert tudom, hogy ők a legszőrösszívűbbek, bár egy-két hetes késedelmes fizetésért még megbocsátanak. Ám ha mégsem, akkor a hűtőből is eltűnik a világosság és nézhetjük az elsötétült televíziót. Szántó Rita jegyzete.

Mintegy ötven cég maradt áram nélkül kedden a Digép Ipari Park Kft. telephelyén, az áramszolgáltató cég, az ÉMÁSZ Zrt. ugyanis kikapcsolta az áramot.   

Dr. Boross Norbert, az ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója lapunknak elmondta, nem egyedi esetről van szó, több régi ipari parktelepen fordult elő hasonló eset az országban.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában